Arkistoidut artikkelit

Kosmos

Kalevankatu 3

www.kosmos.fi

Kosmos juhlii riesling- ja spätburgunderviikkoja kahden tuottajan kanssa.

8.-13.5. menu rakentuu Weingut Faubelin viinien ympärille. Useita palkintoja ja kunniamainintoja voittanut herra Gerd Faubel Pfalzista vierailee Kosmoksessa tiistaina 9.5. Vierailun aluksi kello 16 on tunnin kestävä tasting (hinta 20,- paikkoja rajoitetusti) jonka jälkeen Faubel jää seurustelemaan asiakkaiden kanssa illan ajaksi.

15.-20.5. vuorossa on persoonallinen Weingut Heymann-Löwenstein Moselista. Tilan isäntä Reinhard Löwenstein vierailee meillä torstaina 18.5., jolloin ensin on kello 16 tasting ja sen jälkeen vapaamuotoista seurustelua osallistujien kanssa.

Lisäksi tapahtuman ajan tarjolla on erillinen Riesling- ja Spätburgunder-lista, josta löytyy herkkuja ja helmiä.

Ensimmäisen viikon Weingut Faubel -menu 42,-

Mustekalaa ja Tiikerirapua, latva-artisokka-parsasalaattia
Bläckfisk och Tiger räkor med kronärtskocks- och sparrissallad
Squid and Tiger Shrimps with Globe Artichoke and Asparagus Salad

***

Kaniininrilletteä ja paistettua kaniininfileetä, yrteillä maustettua
kevätkaali- ja sienipaistosta
Kaninrillette och stekt kaninfilé med smörslungad örtsmaksatt
säsongens kål och svampar
Rabbit terrine and fried Fillet of Rabbit with Herb seasoned
Seasons Cabbage and Mushroom Hash

***

Haudutettua raparperia, pehmeää marenkia ja lakkacrumblea
Pocherad rabarber med mjuk maräng och hjortroncrumble
Poached Rhubarb with soft Meringue and Cloudberry Crumble

Maikammer Riesling Sekt Brut, Faubel, Pfalts 55,- /75 cl 8,80 / 12 cl

2016 Maikammer Kirchenstück Riesling trocken, Faubel, Pfalts 58,- /75cl 9,30 / 12cl

2013 Maikammer Immengarten Spätburgunder trocken, Faubel, Pfalts 62,- /75 cl 10,- / 12cl

2015 Maikammer Heiligenberg Riesling auslese, Faubel, Pfalts 59,- /75cl 9,50 / 12cl

Toisen viikon Weingut Heymann-Löwenstein menu 42,-

Parsamoussea ja kirjolohenmätiä talon näkkileivällä
ja pikkelöityjä kasviksia
Sparrismousse och rengbåglaxrom på husets knäckebröd
med picklade grönsaker
Asparagus Mousse and Roe of Rainbow Trout on houses
crisp bread with pickled vegetables

***

Porsasta neljällä tapaa ja rieslingissä haudutettua
hapankaalia
Gris på fyra sätt med riesling bräserad surkål
Pork Four Ways with Riesling braised Sauerkraut

***

Uuniomenajäätelöä, marinoitua omenaa ja rusinoita, unikonsiemen-
touille, karamellipähkinää ja rommisiirappia
Ugnäppelglass med marinerad äppel och russin, vallmofrötouille,
karamelnötter och romsirap
Baked Apple Ice Cream with marinated Apple and Raisins, Poppy
Seeds Touille and Rhum Syrup

2015 Schieferterassen trocken, Riesling, Heymann-Löwenstein, Mosel 59,- /75cl 9,50 / 12cl

2013 Pinot Noir von Schiefer, Heymann-Löwenstein, Mosel 99,- /75 cl 15,90 / 12cl

2004 Auslese Röttgen, Heymann-Löwenstein, Mosel 66,- /37,5cl 14,10 / 8cl