Viini & Ruoka 2017 -messut Helsingin Messukeskuksessa 26. – 29.10.2017

Tiedote, lokakuu 2017.

viini ruoka logo 2017Saksan Viinitiedotuksen osastolla 5k59 Saksan viinien laaja kirjo kokeiltavana

  • Saksan Viinitiedotuksen osastolla on runsaasti viinejä, joiden kautta voi tutustua maan laadukkaaseen viinituotantoon. Mukana osastolla myös Wineconsalen ja AMKAn edustamat Saksan valikoimat.
  • Osaston teema on Generation Riesling, joka on alle 35-vuotiaitten saksalaisten viinitilallisten verkosto. Ryhmittymä tuo nuorekkaalla ja ennakkoluulottomalla tavalla laadukkaita ja kuivia viinejään maailmankartalle.
  • Lauantaina 28.10. tunnettu viinimestari, ravintola Vinkkelin Antti Uusitalo luennoi Saksan jokilaaksojen viineistä, jolloin hän maistattaa kuutta oivaa esimerkkiviiniä maan monimuotoisesta tarjonnasta.

Lue lisää...

Dear Friends of German Wine

Wines of Germany will be back again with a strong presence at Vinexpo Bordeaux 18th-21th June. Do not miss to join the German pavilion in Hall 1 BD 308 with 15 exhibitors.

Please find attached our seminar programme at the German booth run by Romana Echensperger, Master of Wine including the list of German wineries participating at this fair. You will also find the english version of the Press release.

The guided tastings at our booth are without any registration, just come in time and enjoy German wine. Additionally, you may taste pre-selected wines from various grape varieties and regions during the whole day at our degustation booth.

June 20th will be Riesling Day at Vinexpo. To celebrate this we run different activities during that day, a Picnic, a Masterclass and we will end the day with a great White Wine Bar at the official Vinexpo-Party The Blend.

For the Masterclass Perfectly Riesling - Treasures of German Wines, Hall 3, Tasting Room 7 you can register via email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..  

Looking forward to seeing you in Bordeaux.  
Kind regards

 

Riesling & Spätburgunder -viikot 8.–20.5.2017

logo combined

Tiedote kevät 2017

Riesling & Spätburgunder -viikot 8.–20.5.2017 tuovat kevään pöytään 44 ravintolan voimin ympäri Suomea

  • Kaksiviikkoinen kevätkampanja järjestetään tänä vuonna jo seitsemännen kerran.

  • Kevätriehaan osallistuu 44 maineikasta ravintolaa Helsingistä Kuopioon.

  • Ravintolat tarjoavat herkullisia elämyksiä, kuten teemamenuita, viinitilallisten vierailuja, tastingeja, viiniharvinaisuuksia, valikoimien runsautta ja leikkimielisiä kilpailuja.

Saksan Viinitiedotus järjestää toukokuussa 2017 seitsemännen kerran jo perinteeksi muodostuneet teemaviikot saksalaisen Rieslingin sekä punaisen Spätburgunderin eli saksalaisen pinot noirin ympärille. Rapsakka Saksan riesling sopii kuin nakutettu kevään herkkujen kuten parsa- ja kala-aterioiden kumppaniksi kuten myös pehmeä Spätburgunder eli pinot noir punaista vaihtoehtoa hamuavalle.

Lue lisää...

German Wine Institute to present aromatic varieties at ProWein

PR Wines of Germany at ProWein 2017

Lehdistötiedote, helmikuu 2017

Generation Riesling Stand with 10 producers

“Bursting with Flavor: Germany´s Aromatics” – Such is the slogan of the German Wine Institute (DWI) at this year´s ProWein Trade Fair in Düsseldorf. From 19 – 21 March, some twenty still and sparkling wines from different aromatic varieties will be available for tasting at the DWI Pavilion in Hall 13 (13A90).

Lue lisää...

Harvest Report 2016

mosel steillagenLehdistötiedote, joulukuu 2016

After a terrific ending to a very labour-intensive and turbulent season, German producers are very satisfied with the quality of the crop. Find The German Wine Institute's (DWI) detailed report below (pdf). Fully ripe and very healthy grapes could be harvested across the country thanks to the perfect late summer weather. 

Lue lisää...

Germany's 2016 Icewine Harvest Commences

Lehdistötiedote, joulukuu 2016

During early morning hours of november 30th 2016 icewine grapes were being harvested in Germany. After prior insular reports from Saxony (nov 21st) most of the other 12 wine growing regions now brought in their deeply frozen crop to produce the aromatic speciality.

Lue lisää...

Germany Expects Good Grape Harvest in 2016

Lehdistötiedote, marraskuu 2016

In most German winegrowing areas, a very relaxed 2016 harvest is drawing to a close. At the time of writing, in few regions picking is still underway for the late-ripening varieties such as Riesling and Spaetburgunder (Pinot Noir). Some estates are even hoping for an icewine.

Lue lisää...

Viini & Ruoka 2016 -messut

Lehdistötiedote, lokakuu 2016

Viini & Ruoka 2016 -messut Helsingin Messukeskuksessa 27–30.10.2016
Saksan Viinitiedotuksen osastolla 5k39 teemana Generation Riesling!

  • ViiniRuokalogoSaksan Viinitiedotuksen osastolla on mahdollisuus tutustua oiviin esimerkkeihin maan laadukkaasta viinituotannosta.
  • Osaston teema on Generation Riesling, joka on alle 35-vuotiaitten saksalaisten viinitilallisten verkosto. Ryhmittymä tuo nuorekkaalla ja ennakkoluulottomalla tavalla laadukkaita ja kuivia viinejään maailmankartalle.
  • Mukana osastolla on myös Wineconsalen runsas valikoima viinejä, joita on Suomessa saatavilla.

Lue lisää...

German Wine Institute presents medal winners at ProWein 2016

Lehdistötiedote 11.3.2016

The German Wine Institute (DWI) will be showcasing medal winners from national and international competitions at this year´s ProWein trade fair in Duesseldorf from 13 – 15 March 2016. Under the banner “Best of the Best – Medal-winning wines of Germany”, some 20 top wines will be available to the trade for open tasting and presented in a series of guided tastings at the tasting bar in Hall 13 (13A90).

Lue lisää...

Germany puts quality before quantity in wine exports

Lehdistötiedote 7.3.2016

German wine exporters continued to focus on higher added value last year by exporting better-quality products but had to accept losses in terms of volume. As the German Wine Institute (DWI) announced in the run-up to the ProWein international trade fair in Duesseldorf, the average ex cellar price per litre of exported wine rose by 21 cents to €2.89 / litre. This corresponds to an increase of 40 percent compared with 2010. In the same period, quality wines, which constitute roughly three-quarters of the export volume, posted a 41 percent increase in value to €3.23 / litre.

Lue lisää...

Riesling & Co 2016

Lehdistötiedote 1.3.2016

IMG 4508Saksalaiset viinitilalliset maistattavat uutuuksiaan Vanhalla Ylioppilastalolla

  • Riesling & Co 2016 -tapahtuma järjestetään Vanhalla Ylioppilastalolla maanantaina 4.4.2016.

  • Tilaisuudessa voi tutustua noin 40 viinitilallisen laadukkaisiin valko- ja punaviineihin.

  • Master of Wine Anne Krebiehl esittelee iltapäivän tastingissään Saksan Pinot-rypäleet. DWI:n johtaja Steffen Schindler valottaa omassa osuudessaan Generation Rieslingin lisäksi saksalaisten viinien tuoreimpia kuulumisia.

Vanhalla Ylioppilastalolla vietetään saksalaisten viinien päivää maanantaina 4.4.2016. Tilaisuudessa sekä suomalaiset edustajat että Saksasta sankoin joukoin saapuvat viinitilalliset esittelevät yleisölle valikoimiensa parhaimmistoa.

Lue lisää...

Eiswein crowns the 2015 vintage in Germany

Lehdistötiedote 22.1.2016

Eisweintrauben am StockThe wait for the deep freeze was worth it after all. As the German Wine Institute (DWI) announced, on the 18 and 19 January many estates in almost all German wine growing regions were able to harvest grapes (mainly Riesling, Silvaner and Pinot Noir) for the production of Eiswein or ice wine. With temperatures down to minus eleven degrees Celsius, the conditions were perfect, they reported. To qualify for an Eiswein harvest, the thermometer must read at least minus 7 degrees Celsius - the colder the better, as the concentration of grape juice in the berries is increased by low temperatures. The sugar content of this year´s Eiswein was therefore high, with must weights of up to 220 degrees Oechsle. However, with yields ranging from 50 to 300 litres per estate, only relatively small quantities could be brought in.

Read more...

Saksalaisia laatuviinejä runsaasti maisteltavana lokakuisilla VRHE-messuilla

  • Saksan Viinitiedotus osallistuu Viini, Ruoka ja hyvä elämä 2015 -messuille osastolla 5k49
  • Osastolla voi kokeilla eri laatuviinialueilta ja eri rypälelajikkeista valmistettuja laadukkaita valko- ja punaviinejä sekä Sektiä.
  • Mukana osastolla on myös Wineconsalen runsas valikoima viinejä, joita on Suomessa saatavilla.

Suomalaisissa ravintoloissa vietetään keväisin jo perinteeksi muodostuneita Riesling & Spätburgunder -viikkoja, ja sen kunniaksi Viinitiedotuksen osastolla on laaja repertuaari näitä viinejä maisteltavana. Viinit toimivat oivina esimerkkeinä siitä, mitä Saksassa nykyään tuotetaan. Osa osaston viineistä on myös listattu Alkossa.

Lue lisää...