Viini & Ruoka 2018-messut Helsingin Messukeskuksessa 25–28.10.2018

Lehdistötiedote, lokakuu 2018

Tutustu Saksan Viinitiedotuksen osastolla 5m49 maan laadukkaaseen viinituotantoon

  • viini ja ruoka logoSaksan Viinitiedotuksen osastolla esitellään maan laadukasta viinituotantoa runsain
    valikoimin - mukana osastolla myös Wineconsale, Wineworld Finland sekä Vinum Import.
  • Tunnetut viinitilalliset Jochen Dreissigacker, Stefan Winter ja Philip Wittmann pitävät
    yhdessä Riesling Master Class -yleisöluennon torstaina 25.10. klo 16.30.
  • Lauantaina 27.10. tunnettu viinimestari, ravintola Vinkkelin Antti Uusitalo kertoo Saksan
    klassisista rypälelajikkeista ja maistattaa kuutta oivaa esimerkkiviiniä maan
    monimuotoisesta tarjonnasta.

Saksan Viinitiedotuksen osastolla 5m49 on mahdollisuus tutustua oiviin esimerkkeihin maata
edustavista nykyajan viineistä. Lisäksi messuilla järjestetään Saksan viineihin liittyviä yleisötastingejä.

Osastolla on mukana myös saksalaisten viinien vientiorganisaatio Wineconsale. Heillä on tarjolla
kattava valikoima Saksan uuden aallon viinitaloja kuten Jochen Dreissigacker ja Axel Neiss.
Messuilla vierailevat Jochen Dreissigackerin lisäksi myös viinitilalliset Stefan Winter ja Philip
Wittmann. Kolmikko pitää muun muassa yhdessä to 25.10. klo 16.30 Riesling Master Class -
yleisöluennon. Osastolla pääsee myös tutustumaan kolmikon perustaman Deep Roots -tuotemerkin
viineihin, sillä voittihan heidän Riesling BIB Viinilehden ”Vuoden valkoinen hanaviini” -palkinnon
tänä vuonna.

Tämän lisäksi Wineworld Finland Oy maistattaa osastolla Moselin Weingut Thanischin ja Vinum
Import Oy Reh Kendermannin maineikkaita viinejä.

Saksan Viinitiedotus tarjoaa myös lauantaina 27.10. klo 13.30 jännittävän makumatkan
maineikkaan viinimestari Antti Uusitalon johdolla Saksan klassisiin rypälelajikkeisiin messujen
luentosalissa. Osallistuminen tastingiin maksaa 4 lipuketta.

”Saksan viinit ovat tunnettuja raikkaudestaan ja ryhdikkyydestään. Tutustumme Saksan Rieslingin
lisäksi myös monipuolisen viinimaan muihin klassisiin rypälelajikkeisiin, kuten hienostuneeseen
Silvaneriin, aromaattiseen Scheurebeen sekä Pinot-rypäleisiin, kuten Weiss-, Grau- ja
Spätburgunderiin”, Antti Uusitalo toteaa.

Saksalaisten viinien menestys on jo monen vuoden ajan ollut nousujohteista. Alan asiantuntijat
pitävät viinien hinta-laatusuhdetta erittäin hyvänä. Tänä vuonna sato korjattiin ennätysaikaisin ja
siitä povataan erittäin hyvää ja määrältään normaalia kuuman kesän ansiosta. Viime vuonna sato oli
hyvä mutta niukka.

Saksassa tuotetuista viineistä 65 % on valkoviinejä ja niistä suurin osa rieslingejä. Yli 60 % viineistä
on kuivia tai puolikuivia viinejä. Tuotannosta 35 % on punaviinejä, ja niistä suurin osa on pinot
noireja.

Lisätietoja: Saksan Viinitiedotus, Monika Halén, 050-4001667, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.,
www.saksanviinitiedotus.fi   fb/saksan viinit