4 annosta
mieto
laktoositon, gluteeniton, lihaton
- 600 g fileoitua lohta, siikaa ja/tai kuhaa
- 1/2-1 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia vaaleita jauhoja
- 2-3 rkl öljyä
- 1 pieni punasipuli
- 1 pieni porkkana
- 1 varsi lehtiselleriä
Marinadi:
- 1/2 dl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
- 1/2 dl (gluteenitonta) soijakastiketta
- 1/2 dl vettä
- 1 rkl sokeria
- 2-3 tl seesamiöljyä
1. Leikkaa kalafileet suupalan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa kasvikset tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään.
2. Pyöritä kalapalat vehnäjauhoissa. Kuumenna öljy pannulla ja paista kalapaloja molemmin puolin, kunnes ne saavat hieman väriä. Mikäli sinulla on air fryer-kiertoilmakypsennin, paista kalapaloja 180 asteessa 6-8 minuuttia. Pane kalapalat valumaan talouspaperille.
3. Pane kalapalat vielä kuumina marinadikastikkeeseen kasvisten kanssa ja sekoita varovasti. Anna kalan maustua viileässä vähintään kolme tuntia, mieluimmin yön yli.
4. Pane kalapaloja ja kasviksia lautaselle ja lusikoi marinadia kalalle.
Viinisuositus:
kuiva, raikas Riesling, vivahteikas Silvaner, punaisen marjainen rosé
esimerkiksi:
Dreissigacker Organic Riesling, Rheinhessen
Brennfleck Sulzfelder Sonnenberg Silvaner Alte Reben, Franken
That´s Neiss Pinot Noir Rosé Trocken, Pfalz