Arkisto

 • Ahr-laakson tulvatuhot

  Viime viikon tulvakatastrofit olivat varsin tuhoisia. Ihmisiä on saapunut alueelle auttamaan tuhojen siivoamisessa. Apua kaivataan myös jälleenrakentamiseen. DWI on perustanut katastrofirahaston, jonne voi auttaakseen tehdä lahjoituksen myös kansainvälisesti:

  Donation account details:

  Beneficary (field 59) 

  Account: DE14 5519 0000 0619 7860 15 

  Beneficary: Deutsches Weininstitut GmbH 

  Beneficary Bank (field 57a) 

  BIC: GENO DE FF 

  Bank Name: DZ Bank AG, Frankfurt Lue lisää

 • Dramatic situation in German wine region Ahr – help for wine producers

  The flood disaster last week has had a devastating impact on many, including the wine producers of the Ahr Valley. Particularly in Ahrweiler, but also in the surrounding villages of Mayschoss and Dernau, the deluge of water has carried away barrels, wine bottles and machines, thus destroying entire wine-producing businesses and livelihoods.

  The number of winegrowing businesses affected, Lue lisää

 • Good conditions for vine blooming in Germany

  The vines are currently blooming in all German wine regions. Due to optimal weather conditions, the flowering period proceeds very quickly. In fact, it is already complete in warm locations, especially regarding grape varieties that develop earlier than others.

  In 2021 the vines began to bloom about eight to ten days later than the long-term average. Lue lisää

 • Saksan Viinitiedotus – syksy 2021 tulevat tapahtumat

  * Silvaner-viikko (13.-19.9.2021)

  * Pinot Noir -viikko (25.-31.10.2021)

  * Turun messut lokakuu 2021

  * Helsingin messut lokakuu 2021

  * Generation Riesling marraskuu 2021

  Lisäksi Saksan Viinitiedotus järjestää koulutuksia ympäri Suomea. Koulutuksia on pidetty sekä fyysisesti että virtuaalisesti. Koulutukset on suunnattu henkilöille, joille syventävä tieto tai kertaus on hyödyllistä heidän ammatissaan, kuten esimerkiksi ravintola-alan opiskelijat, opettajat yms. henkilökunta. 

  Lisätietoja: Saksan Lue lisää

 • Winemaker stories: tutustu Nahen maineikkaaseen Schlossgut Diel -viinitilaan!

  “The climate and soils of our region come together in racy, refreshing wines with an elegant fruitiness and a long, beautiful future to come.” – Caroline Diel

  Kun Peter Diel kaksi vuosisataa sitten hankki paroni von Dalbergin kartanon mukaan lukien tunnetun Burg Layenin, niin harva olisi uskonut että siitä syntyisi sellainen menestystarina. Nykyään tilan omistaa ja Lue lisää

 • Riesling-viikot 2021 jatkuvat 13.6.2021 asti.

  Saksan Viinitiedotuksen järjestämät Rieslingviikot 2021 on koettu ravintoloissa varsin antoisina. Poikkeukselliset ajat ovat kuitenkin rajoittaneet viikkojen tarjoamia nautintoja.

  Tästä syystä järjestämme Riesling-viikkojen jatkot – jatkamme siis viikkoja 13.6. asti. Viesti on otettu monessa ravintolassa ilolla vastaan. Jatkoille osallistuvat ravintolat pystyvät tarjoamaan asiakkailleen suunnittelemiaan herkkuja ja elämyksiä pidempään. 

  Voit siis edelleen nauttia erityislaajasta valikoimasta saksalaisia Rieslingejä sinulle uudessa, Lue lisää

 • Riesling & Co -viikot 17.–30.5.2021

  Rapsakat saksalaiset viinit piristävät haastavan vuoden jälkeen 60 huippuravintolassa ympäri Suomen.

  Orastavan ja toivorikkaan kevään kunniaksi Saksan Viinitiedotus järjestää jälleen yhdessä suomalaisten ravintoloiden kanssa toukokuussa 2021 Saksan Riesling & Co -viikot. Vuosi 2021 on yhdestoista vuosi, jolloin perinteeksi muodostuneet teemaviikot järjestetään. Viime vuonna viikot jäivät koronan vuoksi tynkäviikoiksi ja upeat suunnitelmat asiakkaiden hemmottelemiseksi valuivat hiekkaan. 

  Teemaravintoloita mukana Lue lisää
 • Winemaker stories: tutustu Rheingaun Weingut Corvers-Kauteriin!

  Ainakin 250 vuotta viininviljelyn parissa työskennellyt perheviinitila Weingut Corvers-Kauter on viime vuosina noussut viinimaailman tietoisuuteen, ja tilan viinejä on myös meillä Suomessa. Saksassa ollaan hyvin ympäristötietoisia ja tämäkin viinitila on vihkiytynyt ekologiselle viininviljelylle. Se on sertifioitu luomuviinitilaksi vuonna 2012 ja kuuluu  Bioland-yhdistykseen, joka on Saksan suurin orgaanisen viljelyn järjestö.

  Corvers-Kauterin tarinassa käy myös ilmi Saksan viininviljelyn Lue lisää

 • Tervetuloa mukaan Roseeviinien etätastingiin pe 21.5.2021 klo 20.30!

  Roseeviinit ovat varma kevään merkki. Tähän trendikkääseen viinityyliin ja kolmeen erilaiseen saksalaiseen roseeviiniin tutustutaan nyt kaikille avoimessa (K-18) ja maksuttomassa etäviinitastingissa.

  Etätastingin pitää @wineandbeyond.fi sommelier Anniina Schreiner ja se toteutetaan yhteistyössä @saksanviinit kanssa. Tasting näkyy Facebookissa livelähetyksenä, ja aukeaa sekä https://www.facebook.com/saksanviinit

  https://www.facebook.com/wineandbeyond.fi   -profiileihin.

  Tastingin aikana maistetaan seuraavat viinit. Voit hankkia näistä yhden, kaksi tai vaikka kaikki. Tastingia voi myös seurata Lue lisää

 • Winemaker stories: Kuuluisa Schloss Johannisberg – olkaa hyvä!

  Kevään kunniaksi esittelemme teille kuuluisan Schloss Johannisbergin Rheingaun sydämestä. 1200 vuoden taipaleeseen mahtuu niin viini- kuin maailmanhistoriaa. Johannisbergissa luotiin vahingon kautta Spätlese (myöhäinen korjuu) -laatuluokitus, kun lähetti saapui luostariin myöhässä korjuuluvan kanssa. Samaten Eiswein – eli haluttu jälkiruokaviini – on tarinan mukaan luotu täällä, myös vahingon kautta. Napoleonin sotien jälkeen tila annettiin 1800-luvun alkupuoliskolla Fürst Lue lisää

 • Mosel tutuksi – etäviinitasting 15.4.2021 klo 17.30 Facebook-live

  Tutustu kuuluisaan Moselin viinialueeseen raikkaan herkullisessa huippurieslingien virtuaalitastingissä! Tasting pidetään torstaina 15.4. kello 17:30 Viinilehden Facebook-livessä. 

  Maistelua vauhdittavat Viinitien Master of Wine Pasi Ketolainen sekä Viinikellari.comin edustaja Eeva Hakala.

  Tastingissä maistellaan seuraavien kuuluisien viinitilojen Rieslingejä:

  Immich-Batterieberg Engelwehr Riesling Kabinett Trocken 2017 

  Heymann-Löwenstein Schieferterrassen 2017

  Carl Loewen Varidor Riesling Trocken 2019

  Carl Loewen Thörnich Ritsch Riesling Auslese 2018

  Pasi Ketolaisen tiedoista ja tarinoista Lue lisää

 • Saksalainen viinikulttuuri on osa aineetonta kulttuuriperintöä

  Unescon Saksan komission suosituksesta saksalainen viinikulttuuri sisällytettiin 19. maaliskuuta 2021 aineettoman kulttuuriperinnön kansalliseen Lue lisää

 • Aasia ❤️ Saksan Viinejä

  Saksalaisten viinien hapokkuus ja raikkaus sopivat mitä mainioimmin yhteen aasialaisten ruokien kanssa. Tämä pätee sekä valkoviineihin, että punaviineihin. 

  Tuodaksemme pirteyttä kevääseen ja juhlistaaksemme aasialaisen keittiön ja saksalaisten viinien liittoa järjestämme Aasia❤️ Saksan viinejä -viikot 18.3.-1.4.2021. Viikkojen aikana jaamme joka päivä innostavan reseptin kotisivuiltamme. Sivuilta löydät yleisohjeita saksalaisten viinien ja aasialaisten ruokien yhdistämiseen, sekä täsmäsuosituksia joka reseptissä. Lue lisää

 • Riesling-tietokilpailumme on päättynyt! Kiitos osallistumisesta!

  Mahtavaa! Tietokilpailuumme osallistui yli 800 henkilöä ja lähes 60 osallistujalla oli kaikki vastaukset oikein. Onnittelut!

  Tässä oikeat vastaukset: 

  1. Riesling on saksalaisten viinien käyntikortti maailmalla. Paljonko maailman Rieslingeistä suunnilleen viljellään Saksassa?
  Oikea vastaus: Noin puolet

  2. Mikä on Riesling-rypäleen osuus kaikista Saksassa viljeltävistä rypäleistä?
  Oikea vastaus: Lähes neljäsosa

  3. Saksassa on 13 laatuviinialuetta. Kuinka monella viljellään Rieslingiä?
  Oikea vastaus: Kaikilla 13 laatuviinialueella

  4. Lue lisää

 • Etäviinitasting Rieslingin syntymäpäivän kunniaksi

  Etätastingin pitää WineandBeyond.fi sommelier Anniina Schreiner ja se toteutetaan yhteistyössä @saksan viinit kanssa. Tasting näkyy Facebookissa livelähetyksenä, ja aukeaa sekä https://www.facebook.com/saksanviinit  että WineandBeyond.fi Faceprofiileihin. 

  Tastingissa on mukana yksi kuohuviini ja kaksi valkoviiniä. Stefan Winter kuohuviini on tavallisen kokoisessa 0,75cl pullossa. Schloss Vollrads valkoviini on puolikkaassa pullossa (0,375cl) ja Dreissigacker löytyy sekä puolikkaana (vuosikerta 2019) että tavallisena (vuosikerta 2020). Voit hankkia sen, kumpi Lue lisää

 • Winemaker stories: Volker Raumland – “the pope of Sekt”!

  “We love the complexity of each single year and we want to communicate that each cuvée has the influence of the vintage.” – Volker Raumland.

  Kevään kunniaksi esittelemme tällä kertaa kuohuviinitilan Sektgut Raumlandin Rheinhessenin alueelta. Saksalaiset ovat aina mielellään tuottaneet ja nauttineet kuohuvia, ja onhan moni samppanja-alueen tunnettu talo saksalaista alkuperää. 

  Nyt tälläkin saralla puhaltaa Saksassa uusia Lue lisää

 • Rieslingin syntymäpäivä lähestyy – osallistu tapahtumiin! #OnneaRiesling #RieslingBirthday
  • Rieslingin syntymäpäivää juhlitaan jälleen lauantaina 13.3.2021!
  • Lue WineandBeyond.fi:n/ Anniina Schreinerin blogi Rieslingistä sushiviininä torstaina 4.3.2021 ja osallistu kaikille avoimeen etäviinitastingiin perjantaina 12.3.2021.
  • Osallistu tietovisaan ja voit voittaa bottle coolereita! Pääpalkinto on 100 euron lahjakortti valitsemaasi Riesling-ravintolaan.

  Rieslingin virallinen syntymäpäivä on 13.3.1435 ja nuori neito täyttää mahtavat 586 vuotta. Juhlistaaksemme synttäreitä käynnistämme tietovisan, jossa on hienot palkinnot!

  WineandBeyond.fi:n Anniina Schreiner Lue lisää

 • Riesling-tietokilpailu
  Kilpailu on ratkennut. Osallistumisia tuli yli 800! Oikein vastanneiden keskuudesta arvottiin seuraavat voittajat. #OnneaRiesling #RieslingBirthday @wines_of_germany

  Voittajille on ilmoitettu ja palkinnot lähtevät postiin pikaisesti. Niiden pitäisi tavoittaa joka kolkka Suomenniemellä ensi viikolla. Kiitos osallistumisesta ja viinillistä viikonloppua!

  Pääpalkinto, ravintolalahjakortti 100€

  Olli Halminen

  10 kpl viinicoolereita
  • Juuso Alkkiomäki
  • Pirjo Vantola
  • Tuomas Satokangas
  • Hellin Robinson
  • Ismo Myllyvirta
  • Nina Koskenniska
  • Mikko Pessi
  • Toni Immanen
  • Aksel Kattelus
  • Hanna Suojanen
  Tietokilpailun oikeat vastaukset

  1. Riesling on saksalaisten viinien käyntikortti maailmalla. Paljonko Lue lisää

 • Winemaker Stories: Weingut Salwey

  “We give our wines time. Time, time and always time.” – Konrad Salwey

  Talvisen helmikuun kunniaksi esittelemme Konrad Salweyn, viinitilallisen aurinkoiselta Badenin alueelta. Kuten Badenissa yleensä, myös Weingut Salwey panostaa Pinot-perheen lajikkeisiin, valmistaen laadukkaita, kuivia viinejä. Viinitilan historia ei ehkä tällä kertaa ole niin perinteisen pitkä, mutta silti erittäin merkittävä.

  Viinitila sijaitsee Saksan eteläisimmällä viinialueella, Badenissa, maineikkaalla Lue lisää

 • German wines gain market share in Finland again

  The Finnish alcohol monopoly ALKO has now released its sales figures for 2020: German wine has gained market share again. Last year, 20.2 % of all white wines sold in Finland came from Germany! Since 2013, the market share has grown year after year from 11.2 % onwards.

  When it comes to the total wine market Lue lisää

 • Winemaker stories: Weingut Stefan Vetter

  Hyvää tätä vuotta! 

  Tammikuussa esittelemme Weingut Stefan Vetterin, jota Carelia edustaa Suomessa. Frankenin alueelta tuleva Stefan Vetter on hartiavoimin tehnyt töitä kyseisen laatuviinialueen ja sille ominaisen Silvanerin esille tuomiseksi. 

  ”In Vino Vita est – on mottoni ja pyrin edistämään ja säilyttämään luomisen viinitarhassa, kellarissa ja viineissä. Kyse ei ole tuotteen kehittämisestä, vaan jokaisen, joka juo tätä viiniä, Lue lisää

 • Early icewine harvest in Germany

  On November 30th, winegrowers in several German wine regions like Nahe, Rheinhessen, Pfalz, Franken and Rheingau were able to successfully harvest frozen icewine grapes at freezing temperatures.

  As the German Wine Institute (DWI) reports, this comparatively early date for an ice wine harvest is very beneficial for the wine quality, since the grapes for icewine production Lue lisää

 • Winemaker Stories: Weingut Wittmann

  “Vines in balance. Wines in balance. Winemaker in balance.“ – Philipp Wittmann.

  Tällä kertaa esittelemme Weingut Wittmannin Rheinhessenistä.

  Tälläkin viinitilalla on pitkä historia: 350 vuotta 15 sukupolven voimin. Rieslingiin fokusoivaa Wittmannin viinitilaa johtaa nykyään Philip Wittmann vaimonsa Eva Clüsserathin kanssa. Eva puolestaan myös johtaa maineikasta Ansgar Clüsserathin viinitilaa Moselilla. Joten tässä on todellakin osaaminen kohdannut osaamisen.

  Wittmann on Lue lisää

 • These are the winners of the Lagen Cup White 2020

  With a rating of 97 out of 100 possible points, the van Volxem winery from the Mosel winegrowing region wins the Berlin Lagen Cup White 2020 with the 2019 Volz GG Riesling. Sandra Sauer from the Franconian winery Horst Sauer is named Winemaker of the Year.

  For this year’s competition, producers from the 13 German winegrowing Lue lisää

 • Winemaker Stories: Weingut Christmann

  Tässä kuussa esittelemme Pfalzin alueelta tulevan, VDP-järjestöön kuuluvan, maineikkaan viinitilan Weingut Christmannin. Perheen ja viinitilan juuret ulottuvat 1500-luvulle, ja tilaa johtaa tätä nykyä isä-tytär-duo, Steffen ja Sophie Christmann. Isä Steffen Christmann johtaa myös VDP-organisaatiota. Myös heidän arvoihin viiniviljelyssä kuuluvat vahvasti kestävä kehitys ja luonnonmukaisuus.

  Tutustu upeaan Weingut Christmanniin ja niihin ihmisiin, jotka tekevät viinitilasta ja viinistä Lue lisää

 • News from the Cellar: 2020 is an excellent Vintage in Germany
  The 2020 vintage in Germany has produced very good quality and with an estimated 8.6 million hectoliters nationwide, is only slightly below the average harvest yield. The German Wine Institute (DWI) reports, that thanks to the sunny and dry late summer, German wine producers harvested very ripe and healthy grapes. The red varietals are perfectly Lue lisää
 • Winemaker Stories: Meyer-Näkel

  Saksan Viinitiedotus esittelee tässä kuussa erittäin ajankohtaisen perheviinitilan, Ahrin alueen Meyer-Näkelin! Suomessa vietetään lokakuun viimeisellä viikolla Saksan Pinot Noir -viikkoa, ja kyseinen viinitila tuottaa erittäin laadukkaita Spätburgundereita, eli Pinot Noireja.

  Meyer-Näkel on myös saksalaisen Fair ‘N Green -järjestön jäsen.

  Kansainvälisesti arvostettu viinitila on monella tapaa erilainen ja kuitenkin oiva esimerkki tämän päivän saksalaisesta perheviinitilasta. Weingut Meyer-Näkeliä johtaa Lue lisää

 • Saksan Spätburgunder/Pinot Noir -viikko 26.10.–1.11.2020
  Tiedote 1.10.2020 Vivahteikas ja elegantti Pinot Noir sopii loistavasti kauden riista-aterioille Saksan Spätburgunder/Pinot Noir -viikolle osallistuu erityistarjonnallaan yhteensä 9 ravintolaa Tampereelta, Turusta ja Helsingistä. Kannattaa käydä kokeilemassa! Voit myös kokata kotona herkullisen aterian kotitila.fi:n lähituottajien tuoreista raaka-aineista ja yhdistää siihen Alkon runsaasta valikoimasta mieleisesi Saksan Pinot Noir. Osallistu kuvakilpailuun ja voita lahjakortti ravintolaan tai kotitila.fi:hin. Pinot Noir, saksaksi Spätburgunder, Lue lisää
 • Kuvakilpailu: Saksan Pinot Noir
  #saksanPN2020kilpailu 15.10. – 1.11.2020 Nappaa saksalaiseen Pinot Noir (Spätburgunder) -viiniin sopiva kuva. Ole luova, pelkkiä viinipullon kuvia emme hyväksy. Osallistu jakamalla kuva Instagramissa hashtagilla #saksanPN2020kilpailu tai lähettämällä kuva sähköpostilla riesling@zaraband.fi . 1. Palkinto: 100€ ravintolalahjakortti (kampanjaviikolla mukana olleeseen ravintolaan) 2. Palkinto: 50€ lahjakortti Kotitila.fi verkkokauppaan Saksan Pinot Noir-KUVAKILPAILUN SÄÄNNÖT 2020
  • Kilpailuaika 15.10. – 1.11.2020
  • Kilpailun järjestää Saksan Viinitiedotus
  • Osallistumalla kilpailuun luovutat Saksan Lue lisää
 • Anne Krebiehl MW wins Wine Writer Award 2020

  Lehdistötiedote, 17.9.2020

  She is clearly a genuine enthusiast for German wines: Anne Krebiehl, author of ‘The Wines of Germany’ wins the “International Wine Book of The Year”-Award at the Louis Roederer Wine Writers’ Award 2020.

  In her new book she explains Germany’s climb back to the top. However, Krebiehl also notes which changes are needed if ‘Wines Lue lisää

 • Silvaner-kuvakilpailu 2020
  Silvaner-kuvakilpailu 2020 on ratkennut 1. palkinto: IG käyttäjä Talvipalatsi 2. palkinto: IG käyttäjä: Sisukas.xo Kiitos kaikille osallistuneille ja kovasti onnea voittajille! #silvaner2020kilpailu 1.9. – 13.9.2020 Nappaa saksalaiseen Silvaner-viiniin sopiva kuva. Ole luova, pelkkiä viinipullon kuvia emme hyväksy. Osallistu jakamalla kuva Instagramissa hashtagilla #silvaner2020kilpailu tai lähettämällä kuva sähköpostilla riesling@zaraband.fi . 1. Palkinto: 100€ ravintolalahjakortti (kampanjaviikolla mukana olleeseen ravintolaan) 2. Palkinto: 50€ lahjakortti Kotitila.fi verkkokauppaan SILVANER-KUVAKILPAILUN SÄÄNNÖT Lue lisää
 • Silvaner-viiniviikkoa juhlitaan sato- ja rapukauden herkkujen merkeissä
  Silvaner-viikko 7.-13.9.2020 Tiedote 24.8 2020
  • Hienostuneen saksalaisen Silvaner-viinin kunniaksi Saksan Viinitiedotus järjestää syyskuussa Silvaner-viikon satokauden herkkujen kumppaniksi.
  • Satokauden antimista Silvanerin kera voi nauttia  ravintoloissa Tampereella, Turussa ja Helsingissä.
  • Kotikokit voivat nauttia valitsemastaan Silvaner-viinistä yhdistämällä viini kauden antimiin tilaamalla tuoreet raaka-aineet lähituottajalta kotitila.fi:n kautta.
  Juhlallisen sato- ja rapukauden palan painikkeeksi voi nauttia upeista Saksan Silvanereista, joko ravintolassa nauttien Lue lisää
 • The Best Sommelier of Finland 2020 sponsored by Wines of Germany

  Suomen Paras Sommelier 2020 –kilpailu pidetään 31.08.2020 Katajanokalla

  Lehdistötiedote 21.8.2020 (muok.26.8.20)

  Suomen Sommelierit ry:n SM-kilpailu pidetään maanantaina 31.08.2020 Wanhassa Satamassa Helsingin Katajanokalla. Kolme kilpailijaa mittelöi Suomen Paras Sommelier 2020 -tittelistä. Saksan Viinitiedotus palkitsee voittajan syväluotaavalla opintomatkalla yhdessä sovittuna ajankohtana Saksan viinialueille.

  Ennen finaalia Master of Wine Pasi Ketolainen pitää tilaisuudessa Saksan Viinitiedotuksen Pinot Noir – ajankohtaiskatsauksen tastingin Lue lisää

 • Germany’s vintners expect early harvest

  Lehdistötiedote 10.6.2020

  In warm regions in Germany the blooming of vines began end of May. This is eight to ten days earlier than the 30-year average. However, due to cool and rainy weather during the past week, the further development was partially slowed down.

  As a result, the vine bloom in cooler locations is still in full Lue lisää

 • Riesling & Co -viikot 2020

  Tiedote 27.4.2020

  Rapsakat saksalaiset viinit – osallistu kuvakilpailuun ja voita lahjakortti tukemaan ravintolamaailmaa

  Riesling & Co -viikot järjestää perinteisen kuvakilpailunsa. Tänä vuonna voi voittaa 100 euron lahjakortin käytettäväksi viikoille ilmoittautuneeseen ravintolaan, kun korona on ohi. Lahjakortteja on 10 kpl. Näin olemme mukana tukemassa ravintoloita. Saksalaisten viinien keväiseen riehaan oli tarkoitus osallistua noin 50 maineikasta ravintolaa 14 paikkakunnalta. Uutukaisina mukana Lue lisää