4 annosta
keskitulinen
kasvis, laktoositon
- 1 pkt (200 g) täysjyvänuudeleita tai riisinuudeleita (gluteeniton/vegaaninen)
- 1 1/2 l kasvislientä (Thai-fondista)
Dan Dan Miang -kastike
- 1 pkt kasvisjauhista tai nyhtökauraa (Nude)
- 1/2 dl öljyä
- 4-5 valkosipulinkynttä
- 2 rkl raastettua inkivääriä
- 2 kevätsipulia tai pala purjoa
- 2 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa
- 2 rkl Thai-soijakastiketta
- 1 rkl sokeria
- 1-2 rkl Sriracha-kastiketta (chili & valkosipuli)
Koristeeksi
- tuoretta korianteria
- silputtua kevätsipulia
1. Kiehauta kasvisliemi ja keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet, raasta inkivääri. Suikaloi kevätsipulit tai purjo.
3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää valkosipuli ja inkivääri. Lisää kasvisjauhis ja ruskista. Jos käytät nyhtökauraa, lisää se pannulle vasta kaikkien ainesten lisäämisen jälkeen.
4. Lisää pannulle kevätsipulit/purjo, tahini, soijakastike, sokeri ja chilikastike. Kiehauta kastike.
5. Annostele nuudelit liemineen kulhoihin ja lisää Dan Dan -kastike päälle. Koristele tuoreella korianterilla.
Viinisuositus:
Hedelmäinen, raikas Sekt, puolikuiva raikas Riesling.
esimerkiksi:
Stefan Winter Riesling Brut, Pfalz
Nik Weis Selection Urban Riesling, Mosel