Kategoriat
Reseptejä

Foodelicious-kakku

Tytti Villanen

Foodelicious -blogi

  • 225 g voita
  • 4,75 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 7,25 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl soodaa
  • 2,5 dl maitoa
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 1,75 dl rieslingiä

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 25 cm kokoinen rengasvuoka.

2. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa jokaisen lisäyksen jälkeen.

3. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa keskenään maito, vanilja-aromi ja viini. Vatkaa jauho- ja maitoseokset vuorotellen voi-sokerivaahtoon kolmessa erässä (aloita ja lopeta jauhoseoksella > estää taikinan juoksettumisen)

4. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa noin tunti tai kunnes kakku on kullanruskea.

Koristele kakku halutessasi punaiseksi värjätyllä kermavaahdolla ja hopeisilla sokerihelmillä.