Ainekset neljälle
- 300g leipäjuustoa
- 5 keskikoon tomaattia
- 2 sellerin vartta
- 1/2 kurkku
- 1 punainen paprika
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 dl hyvälaatuista oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl sokeria
- basilikaa koristeeksi
Leikkaa tomaateista kannat ja tiputa blenderiin. Kuori kurkku, poista keskikohta ja pätki blenderiin. Leikkaa paprikasta kanta pois, pilko pienemmäksi ja muiden kasvisten perään blenderiin. Kuori myös valkosipulinkynsi mukaan.
Mittaa blenderiin myös etikka, sitruunamehu, sokeri, pippuri ja oliiviöljy. Aja gazpacho sileäksi blenderissä ja laita kylmään vähintään puoleksi tunniksi. Laita myös tarjoilukupit kylmään odottamaan.
Grillausohje:
- Leipäjuuusto grillataan isona palana
- Kuuma parila
- Nopeasti, 45 sekuntia per puoli, ettei juusto lähde sulamaan
Annostele gazpacho kuppeihin ja leikkaa grillattuja leipäjuustokuutioita päälle. Viimeistele sormisuolalla ja pippurilla.
Viinisuositus: Saksalainen Silvaner