Leila Sallinen
Ota ainekset huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
Pohja:
- 100g keksejä(digestive)
- 45g voita
Hienonna keksit ja sekoita pehmeä voi sekaan. Vuoraa irtopohjavuoka 20cm leivinpaperilla ja painele voi-keksimuru pohjalle tiukasti.
Täyte:
- 600g maustamatonta tuorejuustoa
- 2dl sokeria
- 200g ranskankermaa
- 3kananmunaa
- 1rkl riesling viiniä
- 2rkl vehnäjauhoja
- 0.25dl kinuskikastiketta
Korkista tuorejuusto, sekoita sekaan sokeri ja ranskankerma. Lisää munat yksitellen sekoittaen. Lisää viini ja vehnäjauho. Sekoita hyvin. Kaada keksimurupohjan päälle. Kopauta pöytään pari kertaa. Lisää kinuskikastiketta ohuina raitoina täyteen päälle.
Laita uuniin n.tunniksi. kun reunat jähmettyneet, mutta keskus vielä kostea, sammuta uuni, jätä luukku hiukan raolleen ja jätä kakku sinne vielä tunniksi.
Ota huoneenlämpöön jäähtymään, siirrä kylmään yön yli, nauti mansikkamelban kanssa.
Mansikkamelba:
Soseuta 200g mansikoita, lisää 2rkl sokeria ja 0,5dl riesling-viiniä. Sekoita, nauti kakun kanssa.