Kategoriat
Reseptejä

Jäädytetty tyrnimousse

Resepti: Ravintola Kanavaranta, keittiömestari Eero Mäkelä

  • 3 valkuaista
  • 6 keltuaista
  • 100 g hienoa sokeria
  • 1/4 l vispattua creme fraichea
  • 4 cl raakaa tyrnimehua
  • 2 cl tyrnilikööriä
  • 2 cl vodkaa

Vatkaa kreemimäiseksi puolet sokerista ja keltuaiset.
Vatkaa valkuaiset ja loput sokerista kovaksi vaahdoksi.
Yhdistä vatkattu creme fraiche, keltuaiset ja valkuaiset, (kaikki yhtä aikaa), esim. yleiskoneessa ja lisää viimeksi mehu, likööri ja vodka.
Laita liköörilaseihin ja pakasta. Voit myös laittaa jäätymään isompaan astiaan, josta voi jäätelökauhalla pyöritellä palloja tarjoilulasiin. Anna tyrnimoussen pehmentyä pakastimen jälkeen puolisen tuntia.

Viinisuositus: Makea jälkiruokaviini, kuten Auslese, Beerenauslese, Eiswein, Trockenbeerenauslese laatuluokan viinit.