Resepti: Ravintola Kanavaranta, keittiömestari Eero Mäkelä
- 400 g tuoreita kantarelleja
- 4 kypsää keskikokoista perunaa
- 1 sipuli
- 2-3 hienoksi hakattua valkosipulinkynttä
- 100 g kesäkurpitsaa
- 1 nippu tuoretta kirveliä tai persiljaa
- 4 munaa
- voita paistamiseen
- suolaa ja pippuria
Leikkaa kantarellit, perunat ja kesäkurpitsa ½ cm:n kuutioiksi. Leikkaa sipuli hyvin hienoksi. Irrota kirvelistä tai persiljasta latvat ja jätä ne ehjiksi.
Ryöppää kesäkurpitsan kuutiot voimakkaasti kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 30 sekuntia ja huuhdo välittömästi kylmällä vedellä, valuta hyvin.
Käytä paistamiseen ns. tarttumatonta pannua.
Kuumenna pannussa voi vaaleanruskeaksi, lisää perunat, sienet ja sipuli ja paista kunnes ne alkavat kevyesti ruskistua. Lisää valkosipuli, paista hetken ajan. Lisää kesäkurpitsa ja yrtit, suola ja vasta jauhettu pippuri, paista vielä 30-60 sekuntia ja nosta lämmitetyille lautasille tai tarjoiluvadille.
Tarjoile ruoan kanssa paistettuja tai upotettuja munia, yksi jokaista ruokailijaa kohden.
Viinisuositus: esimerkiksi frankenilainen Silvaner.