Ainekset kahdelle
- puoli kiloa tuoreita kantarelleja
- 1-2 salottisipulia, koon mukaan
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl raastettua sitruunan kuorta
- voita paistamiseen
- 3 dl ruokakermaa tai kuohukermaa
- 50g raastettua parmesania
- 250g tuorepastaa
- mustapippuria
- suolaa
- timjamia
Siisti kantarellit ja leikkaa tai revi ne pienemmiksi paloiksi.
Jos haluat lopuksi koristella annoksen pienillä kantarelleilla ota ne sivuun, ja paista myöhemmin erikseen.
Haihduta sienistä neste pois kuumentamalla niitä pannulla.
Kun neste on haihtunut siirrä sienet hetkeksi sivuun lautaselle.
Silppua sipulit ja valkosipuli, kuullota ne voissa.
Lisää mukaan sienet ja paista niitä hetki yhdessä sipulien kanssa.
Mausta maun mukaan ripauksella mustapippuria ja suolaa.
Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta samalla kun valmistat lopun kastikkeen.
Lisää pannulle puolet kermasta ja teelusikallinen raastettua sitruunan kuorta.
Anna kerman haihtua keskilämmöllä noin puoleen alkuperäisestä.
Lisää loput kermasta ja puolet parmesanista.
Anna kastikkeen tasaantua hetki keskilämmöllä.
Revi timjamin lehdet irti varsista.
Nosta pasta lautasille ja lisää sopiva määrä sienikastiketta.
Vaihtoehtoisesti voit laittaa pastan kulhoon, kaataa kastikkeen päälle ja nostella siitä lautasille.
Koristele parmesaaniraasteella ja timjamilla.
Viinisuositus:
Saksalainen Chardonnay.