Ainekset neljälle
- n. 600g karitsan ulkofileetä (poro käy myös tähän)
- 2 punasipulia
- 1-2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 rkl ruokaöljyä
Puolukkaglasyyri
- 200g puolukoita
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 4 rkl sokeria
- ½ tl kuivattua rosmariinia
Kuori ja lohko punasipuli kuuteen lohkoon. Sisimmät eli pienimmät suikaleet voi laittaa sivuun. Erottele isommat siivut kulhoon.
Laita puolukkaglasyyriin tulevat ainekset pieneen kattilaan (silppua myös ylijääneet punasipulit mukaan) ja ala keittää hissukseen kansi raollaan. Sekoita välillä ja survo puolukoita pieneksi. Keitä niin kauan, että glasyyri alkaa olla kiinteää, eli noin 20 min. Jätä jäähtymään.
Leikkaa karitsa 2cm kuutioiksi kulhoon sipuleiden kanssa. Suolaa reippaasti, ruokaöljyä perään ja sekoita.
Kasaa grillivartaat porosta ja punasipulista.
Grillausohje:
- Reilu liekki grilliin
- Kääntele ritilällä aktiivisesti
- Valele vartaita puolukkaglasyyrilla.
- 5-7 minuuttia ritilällä riittää. Karitsa kypsyy nopeasti, eikä sitä kannata paistaa ylikypsäksi.
Nauti karitsavartaat heti. Tarjoa jäljelle jääneen puolukkaglasyyrin kanssa.
Viinisuositus: Keskitäyteläinen saksalainen Pinot Noir (Spätburgunder). Hanapakkauksista löytyy myös loistavia vaihtoehtoja.