Kategoriat
Lehdistötiedotteet

Kevät tuo jälleen Saksan Riesling & Co -Viikot pöytään

Kevään herkullisin ravintola- ja viinibaaritapahtuma järjestetään 20.5.-2.6.2024. Viikot tuovat mukanaan runsain mitoin rapsakoita saksalaisia viinejä herkkujen kanssa maisteltaviksi. Pääosassa ovat Saksan Rieslingit, toki myös muita saksalaisia raikkaita viinejä tarjotaan monipuolisten makuelämysten luomiseksi.

Vuosi 2024 on perinteisen kevätkavalkadin 14. vuosi. Mukana toteuttamassa viikkoja on yli 50 ravintolaa 15 paikkakunnalta. Ensimmäiset ravintolat aloittavat viikot jo heti toukokuun alussa ja toiset jatkavat niitä pitkälle kesäkuuhun.

Upeita ravintola- ja viinibaarielämyksiä

rieslingviikot.fiherkkusuille ja elämyksiä janoaville
Tarjolla on upeita ravintola- ja viinibaarielämyksiä, jotka koostuvat esimerkiksi parsamenuista, tastingeistä, erikoisviineistä tai muusta ekstratarjonnasta.

Kotisivuilta rieslingviikot.fi/kaupungit löytyvät osallistuvat ravintolat paikkakunnittain sekä mitä erityistä juuri he tarjoavat. Monet ravintolat ovat hankkineet erityisesti viikkoja varten viiniharvinaisuuksia valikoimiinsa esimerkiksi oman maahantuontinsa kautta. Sivuilta löytyy myös kevään mittaan tietoa siitä, mistä ravintolasta mikäkin saksalainen mielitietty viinitila löytyy. Sivuja päivitetään pitkin kevättä.

Tiedossa on siis jälleen oikea makunautintojen kavalkadi, sillä saksalaiset rieslingit sopivat kuin nakutettu kevään herkkujen, kuten parsa- ja kala-aterioiden tai aasialaisten ruokien kumppaniksi.

Suosiota kasvattavat myös Weiss- ja Grauburgunderit sekä Silvaner, joka on perinteisesti ollut saksalaisten parsaviini. Saksalaiset hieman kevyemmät punaiset kuten pehmeä Spätburgunder, eli Pinot Noir, tai Lemberger, sopivat punaista vaihtoehtoa hamuavalle.

Teemaviikot vahvasti esillä somessa

Kerromme sosiaalisen median kautta lähemmin ja yksityiskohtaisemmin ravintoloiden tapahtumista. Siellä jokainen voi jakaa kokemuksiaan sekä kuviaan sosiaalisessa mediassa käyttäen aihetunnisteita: #rsviikot2024 #rieslingviikot #rieslingviikot2024

Kuvakilpailu tulee taas

Keväällä käynnistyy perinteinen kuvakilpailu Instagramissa. Katso lisätietoja rieslingviikot.fi/kilpailu/

Kampanjaravintolat

rieslingviikot.fi/kaupungit -sivuilta löytyy paikkakunnittain ravintolat ja viinibaarit, ja niiden nimen alta heidän erityistarjontansa viikkojen aikana. Sivuja päivitetään jatkuvasti. Sivuilta löytyy myös ravintoloittain lista saksalaisista viinitiloista, joita heillä on tarjolla.

Kampanjaan osallistuvat ravintolat paikkakunnittain (tänä vuonna uudet ravintolat lihavoituna).

Hamina: Ravintola Alku

Helsinki: Apotek Wine Bar, Bierhaus München, Burger & Wine, Cafe Lov, Dagmar Bistro & Winebar, Kosmos, Murun Viinibaari, Penélope, Quartier Bistro & Bar, Ravinteli Olkkari, Ravintola Ilves, Ravintola Oiva, Ravintola Zinnkeller, Vinkkeli sekä kaupungin 4 Sushibar&Wine -ravintolaa. (yhteensä 17 ravintolaa)

Jyväskylä: Ravintola Pöllöwaari, Verso – Urban Bar & Kitchen

Kotka: Ravintola Vausti ja Viinibaari Jolla

Kouvola: Ravintola Huvilla ja Ravintola Olé

Kuopio: Musta Lammas

Lahti: Bistro Kokka, Bistro Popot, Ravintola Roux ja Taivaanranta Grill & Distillery

Mikkeli: Bistro Holvi

Mänttä: Viinitupa Vuorenmaja

Pori: Wine Time

Porvoo: Ranta-Aitta

Seinäjoki: Ravintola Juurella

Tampere: Gastropub Tuulensuu, Pella’s Koskikatu 7, Ravinteli Haarla, Ravintola LiV, Ravintola Näsinneula, Ravitsemisliike Aisti, Sasor Restaurant & Winebar, Viinibaari Vinni.

Turku: Kakolanruusu, Ravintola Karu, Ravintola Mami ja Viinibaari Vinho

Vaasa: Ernst Salonger


Lisätietoja:
Saksan Viinitiedotus, Monika Halén, puh. 040-595 5586, monika.halen@zaraband.fi, www.saksanviinitiedotus.fi.

Lisätietoja kampanjasta:
www.rieslingviikot.fi
facebook.com/rieslingteemaviikot

sekä
facebook.com/saksanviinit
IG, YouTube, Twitter: @saksanviinit

Kuva- ja materiaalipankki: www.saksanviinitiedotus.fi/kuvapankki

Riesling on saksalaisten oma rypäle ja käyntikortti maailmalla

Rieslingin historiaan voit tutustua YouTube-kanavallamme
tai Rieslingin-historia

Lue lisää saksalaisista muista viinirypäleistä

Taustaa – saksalaiset viinit

Saksalaisia viinejä, tai ”Reinin viinejä”, on tuotu Suomeen, lähinnä Raaseporin ja Turun linnaan, jo 1400-luvulla.

Saksalaiset viinit ovat tunnettuja raikkaudestaan ja hapokkuudestaan ja sopivat loistavasti skandinaavisen keittiön ja eri aterioiden, kuten esimerkiksi kasvis- ja kala-aterioitten tai aasialaisten ruokien, seuraksi.

Viinintuotannosta valkoviinejä on noin 68 prosenttia. Kokonaistuotannosta rieslingejä on noin 24 prosenttia, eli melkein neljännes. Noin 32 prosenttia tuotannosta on punaviinejä, etupäässä pinot noireja. Saksan koko viinintuotannosta noin 70 % on kuivia tai puolikuivia viinejä.

Viime vuosien viinisadot

Ilmastonmuutos ja vaihtelevat sääolosuhteet pitkin vuotta tuottavat viljelijöille paljonkin päänvaivaa. Näin myös vuonna 2023, joka jää historiaan todennäköisesti nopeimpana sadonkorjuuvuonna ikinä: www.winesofgermany.com/news-media/news/news/599/turbolese-mit-guten-qualitäten-der-weinjahrgang-2023-in-den-deutschen-anbaugebieten

Vuoden 2022 sadosta muodostui kesän kuivuudesta ja kuumuudesta huolimatta laadultaan erittäin hyvää, muistuttaen vuoden 2018 satoa. Satomäärä oli 9 miljoonaa hehtolitraa, mikä on tavallista hieman suurempi. Viime vuosien sadot ovat laadultaan olleet varsin hyviä. www.saksanviinitiedotus.fi/wp-content/uploads/Statistik_2023-2024.pdf