Kategoriat
Reseptejä

Kolmen juuston ruusukaalit

Ainekset neljälle

  • 600g ruusukaalia
  • 2 rkl neitsytoliiviöljyä
  • jauhettua mustapippuria
  • suolaa halutessasi

Juustogratiini

  • 2 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 rkl voita
  • 2 tl vehnäjauhoja
  • 150g tilsit-juustoa (Västerbotten käy myös)

Gratiinin päälle

  • 100g sinihomejuustoa
  • 100g pecorino-juustoa

Lisäksi

  • lehtipersiljaa
  • grissinejä eli leipätikkuja

Kuori ruusukaaleista uloimmat lehdet sekä leikkaa kannasta huonoin osa pois. Pese ruusukaalit ja halkaise.

Laita ruusukaalit uuniastian pohjalle. Lorauta päälle oliiviöljyä, mustapippuria ja suolaa halutessasi (muista, että juustoissa on jo suolaa). Pyörittele kaalit niin, että öljyä riittää kaikilla pinnoilla. Paahda ruusukaalit 175C uunissa puolisen tuntia.

Leikkaa sillä aikaa juustot pieneksi kuutioksi.

Kiehauta kerma, jauhot ja voi kattilassa, koko ajan sekoittaen. Varo ettei kerma kiehu yli. Nosta kerma liedeltä, sekoita tilsit-juusto gratiinikastikkeeseen.

Kun ruusukaalit ovat pehmenneet, kuorruta ne tilsit-kermaseoksella. Ripottele muut juustot päälle. Laita takaisin uuniin vartiksi.

Nosta ruusukaalivuoka uunista. Revi päälle lehtipersiljaa.

Tarjoa kolmen juuston ruusukaalit heti kuumana, grissini-leipätikkujen kera.

Viinisuositus:

Ryhdikäs saksalainen Silvaner, esimerkiksi Frankenin alueelta.