4 annosta
keskitulinen
laktoositon
- 400 g possu-nautajauhelihaa
- 3-4 kevätsipulinvartta tai 20 cm pala purjoa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl inkivääriä raastettuna
- 3/4 dl korppujauhoja
- 1 kananmuna
- 2 tl korealaista Gochujang-chilitahnaa
- 1/2 dl soijakastiketta
- 1/2tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Lisäksi
- 250 g nuudeleita (esim. Udon-nuudeleita)
- 1-2 kevätsipulinvartta
- kuorittuja seesaminsiemeniä
1. Hienonna kevätsipulit ja kuoritut valkosipulinkynnet. Sekoita kasvikset, korppujauhot, kananmuna ja mausteet jauhelihan joukkoon. Lisää chilitahnaa halutun tulisuuden mukaan.
2. Pyörittele massasta 20-25 lihapullaa pellille leivinpaperin päälle.
Paista uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon lihapullat sekä hienonnettu kevätsipuli. Viimeistele seesaminsiemenillä.
Viinisuositus:
Puolikuiva tai puolimakea raikas Riesling, keskitäyteläinen, vivahteikas Spätburgunder, pehmeän marjainen Dornfelder.
esimerkiksi:
Barth Fructus Riesling, Rheingau
Luomu
X-Berg Pinot Noir, Pfalz
Bürklin-Wolf Villa Bürklin Cuvée Rot, Pfalz
Luomu, biodynaaminen