Kategoriat
Reseptejä

Korealaiset lihapullat ja keitetyt nuudelit

4 annosta
keskitulinen
laktoositon

  • 400 g possu-nautajauhelihaa
  • 3-4 kevätsipulinvartta tai 20 cm pala purjoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl inkivääriä raastettuna
  • 3/4 dl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 2 tl korealaista Gochujang-chilitahnaa
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 1/2tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Lisäksi

  • 250 g nuudeleita (esim. Udon-nuudeleita)
  • 1-2 kevätsipulinvartta
  • kuorittuja seesaminsiemeniä

1. Hienonna kevätsipulit ja kuoritut valkosipulinkynnet. Sekoita kasvikset, korppujauhot, kananmuna ja mausteet jauhelihan joukkoon. Lisää chilitahnaa halutun tulisuuden mukaan.

2. Pyörittele massasta 20-25 lihapullaa pellille leivinpaperin päälle.
Paista uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon lihapullat sekä hienonnettu kevätsipuli. Viimeistele seesaminsiemenillä.

Viinisuositus:

Puolikuiva tai puolimakea raikas Riesling, keskitäyteläinen, vivahteikas Spätburgunder, pehmeän marjainen Dornfelder.

esimerkiksi:
Barth Fructus Riesling, Rheingau
Luomu

X-Berg Pinot Noir, Pfalz

Bürklin-Wolf Villa Bürklin Cuvée Rot, Pfalz
Luomu, biodynaaminen