Resepti: Ari Ruoho, Ravintola Nokka
Korvapuusti
- 500g maitoa
- 50g hiivaa
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- 200g sokeria
- 1kg vehnäjauhoja
- 200g voita
Maustevoi
- 500g voita
- 20g kanelia (Sri Lanka)
- 10g vihreää kardemummaa
- 60g sokeria
Kardemummarahkajäätelöä
- 1l kermaa
- 5 dl maitoa
- 400g keltuaisia
- 220g sokeria
- 40g glukoosia
- 15g vihreää kardemummaa murskattuna
- 400g rahkaa
Kypsennä massa 82 °C ja jäähdytä
anna maustua yön yli. Siivilöi. Lisää rahka sekoita tasaiseksi.
Pyöräytä jäätelökoneessa jäätelöksi.
Uuniomenahilloke
- Omenoita
- Tummaa siirappia
- Paista uunissa 180 °C 15 min, soseuta ja siivilöi.
- Lisää sekaan calvadosta ja tuoretta omenaa.
Viinisuositus: jälkiruokaviini, kuten Beerenauslese, Eiswein tai Trockenbeerenauslese. Jälkiruokaviinin tulee aina olla makeampaa kuin itse jälkiruoka.