Kategoriat
Reseptejä

Korvapuustia, kardemummarahkajäätelöä ja omenaa

Resepti: Ari Ruoho, Ravintola Nokka

Korvapuusti

  • 500g maitoa
  • 50g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 200g sokeria
  • 1kg vehnäjauhoja
  • 200g voita

Maustevoi

  • 500g voita
  • 20g kanelia (Sri Lanka)
  • 10g vihreää kardemummaa
  • 60g sokeria

Kardemummarahkajäätelöä

  • 1l kermaa
  • 5 dl maitoa
  • 400g keltuaisia
  • 220g sokeria
  • 40g glukoosia
  • 15g vihreää kardemummaa murskattuna
  • 400g rahkaa

Kypsennä massa 82 °C ja jäähdytä
anna maustua yön yli. Siivilöi. Lisää rahka sekoita tasaiseksi.
Pyöräytä jäätelökoneessa jäätelöksi.

Uuniomenahilloke

  • Omenoita
  • Tummaa siirappia
  • Paista uunissa 180 °C 15 min, soseuta ja siivilöi.
  • Lisää sekaan calvadosta ja tuoretta omenaa.

Viinisuositus: jälkiruokaviini, kuten Beerenauslese, Eiswein tai Trockenbeerenauslese. Jälkiruokaviinin tulee aina olla makeampaa kuin itse jälkiruoka.