Ainekset neljälle
- Noin 500g kuhaa fileinä
- 3 dl kermaa
- 2 rkl voita
- 1 rkl neitsytoliiviöljyä
- 2 sipulia
- 2 dl kuivaa saksalaista Rieslingiä
- 3 isoa perunaa (kiinteä lajike)
- 5 dl kalaliemi
- 2 laakerinlehteä
- 1 rkl tuoretta timjamia revittynä
- 1 1/2 tl suolaa
- ½ tl sokeria
- 1/4 tl jauhettua valkopippuria
- 1 kourallinen hienonnettua, tuoretta persiljaa.
Valitse keittokattila liedelle. Kuori ja pilko perunat peukalonpään kokoisiksi ja jätä odottelemaan.
Hienonna sipuli ja ruskista se kattilassa kullankeltaiseksi öljyn ja voin sekoituksessa.
Lisää viini ja keitä kasaan niin, että viinistä on puolet haihtunut.
Kaada kalaliemi kattilaan ja lisää pilkotut perunat.
Mausta suolalla, sokerilla, pippurilla, timjamilla ja laakerinlehdillä.
Kuumenna kiehuvaksi, laske sitten lämpöä keskitasolle ja keitä kannella peitettynä, kunnes perunat ovat melkein kypsiä eli noin 10-15 minuuttia.
Leikkaa sillä aikaa kuha 2x2cm paloiksi.
Lisää kerma keittoon ja lämmitä kiehuvaksi, mutta varo ettei kerma kiehahda yli.
Vähennä lämpöä ja lisää kuhapalat keittoon.
Kypsennä miedolla lämmöllä, ilman kantta, kunnes kala on juuri ja juuri kypsää, noin 5 minuuttia.
Sekoita joukkoon persilja ja aseta tarjolle.
Maku paranee, jos keitto lepää kannen alla 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Viinisuositus:
Kuiva, ryhdikäs saksalainen Riesling, esimerkiksi Rheingaun alueelta.