Kategoriat
Reseptejä

Kylmäsavulohta kahdella tapaa

Kylmäsavulohta, avokadoa ja uppomuna

neljälle

  • 4 kananmunaa
  • etikkaa
  • 300 g kylmäsavulohta
  • 2 kypsää avokadoa
  • babypinaattia
  • sitruunalla maustettua laadukasta oliiviöljyä
  • hiutalesuolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmista ensin uppomunat. Kuumenna runsaasti vettä kattilassa lähelle kiehumispistettä. Lisää loraus etikkaa. Riko muna pieneen kahvikuppiin. Pyöräytä kauhalla veteen pyörre ja kippaa muna varovasti keskelle pyörrettä. Kypsennä 3-4 minuuttia. Nosta talouspaperille kuivumaan. Kypsennä samoin loput kananmunat.

Leikkaa kylmäsavulohi viipaleiksi ja asettele limittäin neljälle lautaselle. Halkaise avokadot ja poista kivet. Irrota hedelmäliha puolikkaista lusikalla ja viipaloi. Asettele avokadoviipaleet lohen päälle ja koristele babypinaatilla.

Nosta uppomuna kunkin annoksen päälle. Viimeistele hiutalesuolalla ja mustapippurilla.

Varaa pöytään sitruunalla maustettu oliiviöljy kastikkeeksi.

Voit kokeilla reseptiä avokadon sijaan keitetyllä vihreällä parsalla. Toteuta resepti muuten samoin, mutta jätä babypinaatti pois.

Kylmäsavulohta, vihreää parsaa ja uppomuna

neljälle

  • nippu tai kaksi vihreää parsaa
  • sitruuna tai limetti
  • voita

Leikkaa parsoista kova tyvi pois (noin 1-3 cm). Vihreää parsaa ei yleensä tarvitse kuoria, mutta tarvittaessa kuori parsan alaosa.
Keitä parsat napakan kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä, noin 3-5 minuuttia riippuen varren paksuudesta.

Vihreän parsan kanssa kastikkeena toimii myös voisula, jota voit halutessasi hieman raikastaa sitruunalla tai limetillä.

Viinisuositukset

Viiniksi hedelmäinen, raikas ja tyylikäs Riesling

Schloss Johannisberg Bronzelack Riesling Trocken,
Rheingau, VDP

Carl Loewen Quant Riesling, Mosel

Vivahteikas Silvaner sopii erinomaisesti aterialle, jos sen toteuttaa vihreän parsan kanssa

Juliusspital Würzburger Absleite Silvaner Trocken,
Franken, VDP Erste Lage

Winzergenossenschaft Herxheim am Berg Silvaner Trocken, Pfalz