Kylmäsavulohta, avokadoa ja uppomuna
neljälle
- 4 kananmunaa
- etikkaa
- 300 g kylmäsavulohta
- 2 kypsää avokadoa
- babypinaattia
- sitruunalla maustettua laadukasta oliiviöljyä
- hiutalesuolaa
- mustapippuria myllystä
Valmista ensin uppomunat. Kuumenna runsaasti vettä kattilassa lähelle kiehumispistettä. Lisää loraus etikkaa. Riko muna pieneen kahvikuppiin. Pyöräytä kauhalla veteen pyörre ja kippaa muna varovasti keskelle pyörrettä. Kypsennä 3-4 minuuttia. Nosta talouspaperille kuivumaan. Kypsennä samoin loput kananmunat.
Leikkaa kylmäsavulohi viipaleiksi ja asettele limittäin neljälle lautaselle. Halkaise avokadot ja poista kivet. Irrota hedelmäliha puolikkaista lusikalla ja viipaloi. Asettele avokadoviipaleet lohen päälle ja koristele babypinaatilla.
Nosta uppomuna kunkin annoksen päälle. Viimeistele hiutalesuolalla ja mustapippurilla.
Varaa pöytään sitruunalla maustettu oliiviöljy kastikkeeksi.
Voit kokeilla reseptiä avokadon sijaan keitetyllä vihreällä parsalla. Toteuta resepti muuten samoin, mutta jätä babypinaatti pois.
Kylmäsavulohta, vihreää parsaa ja uppomuna
neljälle
- nippu tai kaksi vihreää parsaa
- sitruuna tai limetti
- voita
Leikkaa parsoista kova tyvi pois (noin 1-3 cm). Vihreää parsaa ei yleensä tarvitse kuoria, mutta tarvittaessa kuori parsan alaosa.
Keitä parsat napakan kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä, noin 3-5 minuuttia riippuen varren paksuudesta.
Vihreän parsan kanssa kastikkeena toimii myös voisula, jota voit halutessasi hieman raikastaa sitruunalla tai limetillä.
Viinisuositukset
Viiniksi hedelmäinen, raikas ja tyylikäs Riesling
Schloss Johannisberg Bronzelack Riesling Trocken,
Rheingau, VDP
Carl Loewen Quant Riesling, Mosel
Vivahteikas Silvaner sopii erinomaisesti aterialle, jos sen toteuttaa vihreän parsan kanssa
Juliusspital Würzburger Absleite Silvaner Trocken,
Franken, VDP Erste Lage
Winzergenossenschaft Herxheim am Berg Silvaner Trocken, Pfalz