Kategoriat
Reseptejä

Loimutettuja ahvenseläkkeitä ja tattikäristystä

Resepti: Ravintola Savoy,

neljälle hengelle:

  • 600 g nahallisia, suomustettuja ahvenseläkkeitä
  • 1 dl valkoviiniä
  • voita
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 50 g voita
  • tilliä
  • punasipuli
  • 400 g tatteja
  • keltasipuli
  • voita
  • mustapippurirouhetta
  • suolaa

Leikkaa tatit ja keltasipuli paloiksi. Käristä niitä voissa ja mausta suolalla ja mustapippurirouheella. Voitele uunipelti ja laita ahvenseläkkeet sille, nahkapuoli ylöspäin. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Laita jokaisen kalan päälle nokare voita. Kypsennä kalat salamanterissa tai uunissa grillivastuksen alla. Valele kaloja kypsennyksen aikana valkoviinillä ja uunipellille kertyvällä liemellä.

Kun kalat ovat kypsiä, kaada uunipannulla kertynyt liemi kattilaan. Vatkaa voi (50 g) joukkoon ja tarkista kastikkeen maku.
Laita sienikäristystä lautasille ja nosta ahvenseläkkeet päälle. Kaada kastiketta kalan ympärille. Koristele annos tillin oksalla ja hienoksi leikatulla punasipulilla.

Viinisuositus: kalan kanssa sopii mainiosti kuiva tai puolikuiva Riesling kuin myös Weiss- tai Grauburgunder.