Kategoriat
Reseptejä

Mangojuustokakku

Jenna Manninen

Tarvitaan kaksi irtopohjavuokaa halkaisijaltaan n.18 cm ja 24 cm.

Ohje 24cm irtopohjavuokaan

Keksi osuus n.18 cm irtopohjavuoka

Pohja:

  • 150 g digestive-keksejä
  • 75 g voita

Mangokiille:

  • 3 dl mangososetta
  • 6 rkl sitruunamehua
  • 3 liivatelehteä

Mousse:

  • 5 dl mangososetta
  • 300 g tuorejuustoa
  • 2 dl vispikermaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vanilijasokeria
  • 7 liivatelehteä

Mirror glaze

  • 150 g vettä
  • 300 g sokeria
  • 300 g glukoosisiirappia
  • 300 g valkosuklaata
  • 20 g liivatejauhetta (+pakkauksen ohjeen mukaan vesi)
  • 200g kondensoituamaitoa

VALMISTUSOHJE

KEKSIPOHJA JA KIILLE

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

2. Laita leivinpaperi pienen (halkaisijalta n.18cm) irtopohjavuoan pohjalle.

3. Hienonna keksit ja sulata voi

4. Yhdistä keksimurut ja sulanut voi keskenään ja painele vuoan pohjalle tasaisesti

5. Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatteet.

6. Lisää seos mangososeen joukkoon.

7. Kaada seos keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi

MANGOMOUSSE

1. Laita isomman irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi

2. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.

3. Yhdistä kuohukerma ja vispikerma kulhossa ja vatkaa vaahdoksi

4. Sekoita toisessa kulhossa mangosose, tuorejuusto ja sokerit.

5. Sulata liivatelehdet tilkassa kiehuvaa vettä.

6. Kaada liivate ohuena nauhana mangotuorejuustoseoksen joukkoon kokoajan sekoittaen.

7. Lisää kermavaahto seokseen varovasti nuolijalla käännellen, jotta vaahto pysyy kuohkeana.

8. Kaada seos vuoan pohjalle. Kopauta ja ravista vuokaa muutaman kerran, jotta saat moussesta ylimääräiset ilmakuplat pois ja tasaisen.

9. Irrota keksi-kiille kakku vuoasta ja laita se moussen päälle kiille edellä. Keksipohja jää päällimmäiseksi. Anna olla jääkapissa muutama tunti.

10. Tämän jälkeen laita kakku pakkaseen muutamaksi tunniksi tai yöksi niin että kakku jäätyy.

MIRROR GLAZE

1. Laita liivatejauhe kylmään veteen turpoamaan

2. Punnitse loput aineet valmiiksi purkkeihin.

3. Pilko suklaa pienemmäksi.

4. Sekoita vesi, sokeri ja glukoosisiirappi kattilassa ja kiehauta 103°C asteiseksi.

5. Ota kattila pois liedeltä ja kaada sekaan kondensoitumaito

6. Lisää sitten liivate seos ja sekoita.

7. Kaada seos valkosuklaapalojen päälle, odota muutama minuutti ja sekoita survimella.

8. Värjää seos ja sekoita survimella.

9. Kaada seos toiseen kulhoon siivilän läpi, ilmakuplien poistamiseksi.

10. Laita tuorekelmu päälle, niin että se osuu seoksen pintaan ja anna viilentyä noin 35°c asteiseksi. Ettei pinta kovetu. Huom, jos seos viilentyy enempi, niin seosta voi lämmittää mikrossa hiukan.

11. Sekoita vielä survimella ja kaada seos vielä kerran siivilän läpi nokalliseen kulhoon, millä on helppo kaataa seos kakun päälle.

12. Ota kakku pakastimesta, lämmitä kakun sivua niin että irtopohjavuoan reunat irtoavat helposti.

13. Kakun kääntäminen. Ota lasi tai muu minkä päälle käännät kakun keksi pohja alaspäin.

14. Tämän jälkeen kaada mirror glaze seos kakun päälle keskeltä aloittaen. Anna jähmettyä muutama minuutti.

15. Siisti valumat kakun pohjasta ja nosta tarjoilualustalle.

ylijääneen mirror glazen voi purkittaa ja käyttää muutaman päivän kuluessa.