Kategoriat
Reseptejä

Mansikka-punaherukkakakku

Minna Korppinen

10-12 hlö / Gluteeniton, maidoton, kananmunaton, vegaaninen

Pohja:

  • 2dl gluteeniton jauhoseos
  • 1dl sokeri
  • 1tl vaniljasokeri
  • 1tl leivinjauhe
  • 1dl Riesling vegaaninen valkoviini
  • 0,5dl öljy

Kostutus:

  • 1/4dl Riesling vegaaninen valkoviini

Täyte:

  • 2,5dl soijakerma
  • 150g vegaaninen maidoton tuorejuusto
  • 200g soijajogurtti vanilja
  • 1,5dl tomusokeri
  • 3dl mansikkaa soseena
  • 1,5dl punaherukkaa soseena
  • 1dl Riesling vegaaninen valkoviini
  • 4pss vegegel

Kiille:

  • 1 pss vegegel
  • 0,5dl Riesling vegaaninen valkoviini
  • 0,5dl punaherukkaa soseena
  • 0,5dl mansikkaa soseena
  • 1/4dl tomusokeria

Koristeena:

  • Vegaaninen mansikkamacarons
  • Punaherukkaa
  • Sitruunamelissa

Sekoita kuivat aineet sekaisin. Lisää viini ja öljy.Vuoraa 20cm vuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 20-25min. Anna jäähtyä.

Laita jäähtynyt kakkupohja reunavuoan pohjalle. Vuoraa reunat reunakalvolla. Kostuta pohja.

Valmista täyte:

Vatkaa soijakerma vaahdoksi.

Sekoita vegaaninen tuorejuusto, soijajogurtti, punaherukkasose ja tomusokeri.

Sekoita kattilassa vegegel, valkoviini ja mansikkasose. Kuumenna kunnes kirkastuu. Sekoita kuuma seos suoraan tuorejuusto-jogurttiseokseen. Sekoita hyvin. Lisää viimeisenä vatkattu soijakerma.

Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti.

Valmista kiille:

Sekoita kattilassa vegegel, valkoviini ja mansikkasose. Kuumenna kunnes kirkastuu. Lisää punaherukkasose ja tomusokeri.

Kaada kiille vuokaan täytteen päälle.

Anna hyytyä seuraavaan päivään ja koristele haluamallasi tavalla.