Minna Korppinen
10-12 hlö / Gluteeniton, maidoton, kananmunaton, vegaaninen
Pohja:
- 2dl gluteeniton jauhoseos
- 1dl sokeri
- 1tl vaniljasokeri
- 1tl leivinjauhe
- 1dl Riesling vegaaninen valkoviini
- 0,5dl öljy
Kostutus:
- 1/4dl Riesling vegaaninen valkoviini
Täyte:
- 2,5dl soijakerma
- 150g vegaaninen maidoton tuorejuusto
- 200g soijajogurtti vanilja
- 1,5dl tomusokeri
- 3dl mansikkaa soseena
- 1,5dl punaherukkaa soseena
- 1dl Riesling vegaaninen valkoviini
- 4pss vegegel
Kiille:
- 1 pss vegegel
- 0,5dl Riesling vegaaninen valkoviini
- 0,5dl punaherukkaa soseena
- 0,5dl mansikkaa soseena
- 1/4dl tomusokeria
Koristeena:
- Vegaaninen mansikkamacarons
- Punaherukkaa
- Sitruunamelissa
Sekoita kuivat aineet sekaisin. Lisää viini ja öljy.Vuoraa 20cm vuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 20-25min. Anna jäähtyä.
Laita jäähtynyt kakkupohja reunavuoan pohjalle. Vuoraa reunat reunakalvolla. Kostuta pohja.
Valmista täyte:
Vatkaa soijakerma vaahdoksi.
Sekoita vegaaninen tuorejuusto, soijajogurtti, punaherukkasose ja tomusokeri.
Sekoita kattilassa vegegel, valkoviini ja mansikkasose. Kuumenna kunnes kirkastuu. Sekoita kuuma seos suoraan tuorejuusto-jogurttiseokseen. Sekoita hyvin. Lisää viimeisenä vatkattu soijakerma.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti.
Valmista kiille:
Sekoita kattilassa vegegel, valkoviini ja mansikkasose. Kuumenna kunnes kirkastuu. Lisää punaherukkasose ja tomusokeri.
Kaada kiille vuokaan täytteen päälle.
Anna hyytyä seuraavaan päivään ja koristele haluamallasi tavalla.