Kategoriat
Reseptejä

Mansikkakakku Riesling-pohjalla

Johanna Nuutinen

@p.u.l.m.u

POHJA:

  • 285g voita (huoneenlämpöinen)
  • 5dl sokeria
  • 5 kananmunan valkuaista
  • 2 tl vaniljauutetta
  • 7,5dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1,25dl maitoa
  • 2,5dl valkoviiniä (Riesling)

Laita uuni lämpeämään 175-asteeseen.

Voitele ja leivinpaperoi (irtopohja)vuoka.

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää valkuaiset ja vanilja ja jatka vatkaamista. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää puolet muna/voi/sokerivaahtoon. Lisää maito ja viini, sekoita ja lisää loput jauhot. Sekoita. Taikinan tulisi olla paksua ja kiiltävää.

Kaada taikina vuokaan ja paista n. 30-35 min, tai kunnes hammastikkuun ei jää taikinaa. (Oma uuni on rikki ja paistaa miten sattuu, joten en osaa sanoa tarkkaa aikaa..pahoittelut)

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista. (jääkaapissa seuraavaan päivään, helpottaa halkaisemista!)

TÄYTE:

  • 1,5dl kermaa
  • 1,5dl ranskankermaa
  • 150g vaniljatuourejuustoa
  • 1,5dl sokeria
  • 225g (pakaste)mansikoita soseena
  • 4,5 liivatelehteä
  • 3rkl kuumaa vettä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon ranskankerma, tuorejuusto, sokeri ja mansikkasose. Sulata liivatteet kiehuvaan veteen, anna jäähtyä hetki ja lisää ohuena nauhana kermavaahtoseoksen joukkoon, kokoajan vatkaten.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kasaa kakku irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään kuudeksi tunniksi, mieluiten yön yli.

Kuorrutukseen käy esim. vaniljalla maustettu vispikerma (4dl) ja koristeet oman mielen mukaan.