Laura Lappalainen, Porvoo
Kakkupohja
4 munaa
1 1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja sitten lusikalla munien ja sokerin sekaan.
Paista n. 35min uunin alatasolla kakkuvuoassa. 180c.
Täytä marjamoussella:
1 purkki maustettua rahkaa (esim metsämarja)
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
0,5dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 dl kermaa
2 dl marjoja soseena
Vaahdota kerma ja vaniljakastike. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Vatkaa marjarahka ja sokerit. Lisää soseutetut marjat. Liuota puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivatteet rahkan sekaan. Lisää kerma/vaniljakastikevaahto ja sekoita hyvin.
Täytä kakku moussella. Se voi hyvin tekeytyä seuraavaan päivään. Koristele kermavaahdolla ja mielen mukaan.