Arkistoidut artikkelit

Riesling & Spätburgunder -viikot 9.–22.5.2016

Lehdistötiedote 14.4.2016

Saksalaiset viinit juhlistavat kevättä Suomen 40 ravintolassa

  • Kaksiviikkoinen kevätkampanja järjestetään Suomen johtavissa ravintoloissa jo kuudennen kerran.
  • Tänä vuonna riehaan osallistuu 40 ravintolaa Helsingistä Ouluun.
  • Ravintolat tarjoavat teemamenuita, viinitilallisten vierailuja, tastingeja, viiniharvinaisuuksia, valikoimien runsautta ja leikkimielisiä kilpailuja.

Saksan Viinitiedotus järjestää toukokuussa 2016 kuudennen kerran jo perinteeksi muodostuneet teemaviikot saksalaisen Rieslingin sekä punaisen Spätburgunderin eli saksalaisen pinot noirin ympärille.

Monet kampanjaan osallistuvasta 40 ravintolasta ovat olleet mukana alusta lähtien. Kampanja laajenee alueellisesti, ja tänä vuonna Laplandhotelsin oululainen ravintola Oula on pohjoisin kevätriehaan osallistuva ravintola. Helsingistä, Turusta, Lahdesta, Tampereelta ja Jyväskylästä kampanjaan osallistuu useampi ravintola, kun taas Kirkkonummelta, Mäntsälästä, Kuopiosta, Mäntästä ja Kotkasta kustakin osallistuu yksi ravintola.

Ravintolat tarjoavat valkoisen rieslingin ja punaisen spätburgunderin ympärille rakennettuja makunautintoja kukin omaan konseptiinsa parhaiten soveltuvalla tavalla. Kampanjan aikana ravintoloissa on tarjolla keväisiä erikoismenuita viinien kera. Monet ravintolat tarjoavat harvinaisia viinejä oman maahantuontinsa kautta. Ravintoloissa on erilaisia tastingeja ja luvassa on myös saksalaisten viinitilallisten vierailuja.

Kampanjalla on omat Riesling & Spätburgunder -kotisivut, joilta löytyvät kampanjaan osallistuvat ravintolat sekä ravintoloiden tarjonta kampanjan aikana. Sosiaalisen median kautta kerrotaan myös tarkemmin ravintoloiden tapahtumista ja asiakkaat voivat jakaa kokemuksiaan sekä kuviaan sosiaalisessa mediassa. Viikkoihin liittyy myös leikkimielinen kuvakilpailu, jonka päävoittona on matka Finnlinesilla Saksaan. Kilpailussa jaetaan lisäksi muun muassa kaksi illalliskorttia vapaavalintaiseen kampanjaan osallistuvaan ravintolaan.

Kampanjaan osallistuvat ravintolat:

Helsinki: Carelia, Aito, Zinnkeller, Latva, Juuri, Nokka sekä uusina ravintoloina Passio ja kolme Sushibar&Wine -ravintolaa.

Turku: viiniravintolat Tintå ja Viinille sekä ravintolat Smör, E.Ekblom, Pinella ja Mami sekä uusina ravintoloina Tårget ja Panimoravintola Koulu. Ravintola Le Soleil Naantalista on ollut mukana kampanjassa alusta alkaen.

Tampere: ravintola C, Gastropub Tuulensuu, Hella & Huone, Henriks, Champagne bar Santé, Masuuni ja Näsinneula. Tänä vuonna uusia tulokkaita ovat Finlaysonin Palatsi sekä Lapland Hotelsin ravintola Dabbal.

Jyväskylä: Vesilinna Restaurant, Harmooni ja uutena tulokkaana ravintola Pöllöwaari.

Lahti: Roux, Grill&Distillery Taivaanranta ja Casseli sekä Mäntsälän lähellä oleva Hirvihaaran kartano.

Kuopiossa jyllää maineikas Musta Lammas, Oulussa Lapland Hotelsin ravintola Oula, Kirkkonummella Bistro O Mat, Mäntässä Viinitupa Vuorenmaja ja Kotkassa ravintola Vausti.

 

Lisätietoja: Saksan Viinitiedotus, Monika Halén, puh. 09 241 1410, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., www.saksanviinitiedotus.fi.

Lisätietoja kampanjasta:

www.rieslingviikot.fi
www.facebook.com/saksanviinit
www.facebook.com/rieslingteemaviikot

Kuvapankkiosoite: http://www.saksanviinitiedotus.fi/kuvapankki

Twitter ja Instagram: #saksanviinit sekä #rsviikot2016