Turun Ruoka & Viinimessut Messukeskuksessa 4.-6.10.2019

Lehdistötiedote, syyskuu 2019

Tutustu Saksan Viinitiedotuksen osastolla C/146 maan monimuotoiseen viinitarjontaan

  • Saksan Viinitiedotus osallistuu ensi kertaa Turun Viinimessuille
  • Osastolla voit maistaa oivia ja esimerkillisiä viinejä, jotka edustavat Saksan viinituotantoa.

Saksalaisten viinien menestys on jo monen vuoden ajan ollut nousujohteista ja viineillä on monta hyvää ystävää Turussa. Viinit ovat muun muassa hyvin edustettuina kaupungin laadukkaassa ravintolamaailmassa. Keväisin järjestetään myös maineikkaat Saksan Riesling-viikot, ja Turusta moni ravintola on viikoilla mukana.

Myös Suomessa alan asiantuntijat pitävät saksalaisten viinien hinta-laatusuhdetta erittäin hyvänä. Viinien menestystä ovat siivittäneet nykyajan osaaminen ja jatkuvasti kehittyvä kellaritekniikka sekä nuoret, nk. Generation Riesling -viininviljelijät, jotka ovat tuoneet raikkaan tuulahduksen ja uutta ajattelua paikalliseen viinituotantoon. Saksan viinit ovat tunnettuja raikkaudestaan ja ryhdikkyydestään, ja siksi ne sopivat erittäin hyvin yhteen nykyaikaisen, pohjoismaisen keittiön ja ruokakulttuurin kanssa.
Saksan viinien osastolla C/146 on ajankohtaisten viinikuulumisten lisäksi mahdollisuus maistaa kuutta eri esimerkkiä Saksan nykyajan viineistä. Viinit on valmistettu Riesling-, Silvaner-, Pinot Gris-, Pinot Blanc ja Pinot Noir -rypäleistä, ja ne toimivat oivina esimerkkeinä siitä, mitä Saksassa nykyään tuotetaan.
Saksan viinien vuoden 2018 sato oli laadukas ja runsas. Määrä ylsi jopa 10,3 miljoonaan hehtolitraan, mikä oli ilahduttavaa edellisen vuoden niukan sadon jälkeen. Saksassa tuotetuista viineistä 66,5 prosenttia on valkoviinejä ja 33,5 prosenttia punaviinejä. Tuotannosta melkein 24 prosenttia on rieslingiä. Punaviineistä suurin osa valmistetaan pinot noir -rypäleestä. Saksan koko viinintuotannosta lähes 70 prosenttia on kuivia tai puolikuivia viinejä. Saksasta katsottuna Pohjoismaat on maan toiseksi tärkein vientialue USA:n jälkeen.

Saksan Viinitiedotus osallistuu myös Helsingin viinimessuille 24.-27.10.2019. Helsingin viinimessuilla järjestetään lauantaina 26.10. klo 13.30 yleisötasting ”Saksan klassiset viinialueet” maineikkaan viinimestari Antti Uusitalon johdolla. Lisätietoja tastingistä löytyy viinimessujen kotisivuilta.

Lisätietoja: Saksan Viinitiedotus, Monika Halén, 050-4001667, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., www.saksanviinitiedotus.fi fb/saksan viinit