4-6 annosta
keskitulinen
kasvis, laktoositon, gluteeniton
- 400 g myskikurpitsaa paloina
- 1/2 dl öljyä
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 200 g marinoitua tofua
- 1 rkl seesaminsiemenöljyä
Kung Pao -kastike
- 1/2 dl pähkinäöljyä
- 1 punainen chili
- 1/2 rkl raastettua inkivääriä
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2 dl kevätsipulia tai purjoa suikaloituna
- 1/2 dl suolapähkinöitä
- 2 tl sokeria
- 2 rkl vettä tai valkoviiniä
- 1/2 dl Thai soija-kastiketta
1. Kuori ja paloittele kurpitsa 2×2 sentin kuutioiksi. Pyöräytä palat öljyssä, jonka olet maustanut suolalla ja mustapippurilla. Paahda kurpitsapaloja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
2. Avaa tofupaketti, valuta neste, viipaloi tofu ja laita talouspaperin väliin kuivumaan painon alle 10 minuutiksi. Kuutioi viipaleet ja pane ne kuumalle ja kuivalle paistinpannulle ja anna ruskistua. Lisää lopuksi seesaminsiemenöljy. Pane kuutiot sivuun odottamaan kastikkeen valmistumista.
3. Tee Kung Pao -kastike. Raasta inkivääri ja valkosipuli, viipaloi chili. Viipaloi kevätsipulit tai purjo.
4. Kuumenna pähkinäöljy ja lisää pannulle inkivääri, valkosipuli ja chili. Kuullota kasviksia hetki. Vähennä lämpöä ja lisää pannulle kevätsipuli/purjo, suolapähkinät, sokeri, vesi/valkoviini ja soijakastike. Kiehauta kastike.
5. Lisää kastikkeen joukkoon kurpitsa- ja tofukuutiot. Sekoita varovasti.
Viinisuositus:
Puolikuiva raikas Riesling, hedelmäinen Weissburgunder.
esimerkiksi:
Johannishof Charta Riesling, Rheingau
vegaani
Domäne Bergstrasse Weissburgunder, Hessische Bergstrasse
vegaani