Ainekset kuudelle
- 1 pkt voitaikinaa
- 4 omenaa (eri lajikkeista tulee mielenkiintoinen yhdistelmä)
- 4 rkl sokeria
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 100g tuorejuustoa
- 1 tl vaniljasokeria
Kanelikerma
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl kanelia
- 1 rkl sokeria
Koristeeksi
- Sitruunamellissaa tai minttua
Kuori ja pilko omenat pieneksi. Laita kattilaan, viinietikkaa ja sokeria päälle. Hilloa omenoita kannen alla pienellä lämmöllä. Sekoita välillä. Kun omenat ovat melkein pehmeitä, siirrä jäähtymään.
Sekoita tuorejuusto ja vaniljasokeri.
Leikkaa voitaikinasta noin 4x8cm neliöitä.
Painele keskustaa ohuemmaksi, niin että reunoille jää 5mm varaa. Reunat nousevat silloin nätisti uunissa ja pitävät mehut lehikäisen sisällä.
Levitä tuorejuustoa levyjen keskustaan. Laita tuorejuuston päälle hillottua omenaa.
Paista omenalehikäiset 200C uunissa 10-15 minuuttia, kunnes voitaikina alkaa ruskistua. Nosta lehikäiset jäähtymään.
Vispaa kerma, mausta sokerilla ja kanelilla. Tarjoa kerma omenalehikäisten kanssa.
Viinisuositus:
Saksalainen, makea jälkiruokaviini (Auslese / Eiswein)