Kategoriat
Reseptejä

Oreo-viinikakku

Meia Vaittinen

Pohja:

  • 20 g voita tai margariinia
  • 135 g oreo-keksejä

Hyytelö:

  • 4 liivatetta
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 1 dl sokeria
  • 1 appelsiinin kuori
  • 1.25 dl alkoholitonta valkoviiniä

Täyte:

  • 5 liivatetta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 300 g appelsiinituorejuustoa
  • 2 appelsiinin kuori ja mehu
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl valkoviiniä

Koristelu:

Marjoja, hedelmiä, marenkia, suklaata, ruusuja ja kultasraytä oman maun mukaan

1. Sulata voi. Hienonna keksit. Yhdistä voi ja keksinmurut. Laita irtopohjavuokaan jonka halkaisija 16 cm. Taputtele tiiviiksi. Laita jääkaappiin.

2. Laita liivatteet liikoomaan kylmään veteen. Laita kattilaan appelsiinin mehu ja kuori sekä sokeri. Keitä 5 minuuttia ja lisää viini. Jatka keittämistä vielä 5 Min. Lisää puristetut liivatteet ja sekoita että ne sulaa. Kaada seos 16 cm irtopohjavuokaan jonka pohjalla ja reunoilla on yhtenäinen kelmu. Laita hyytymään jääkaappiin 1-2 tunniksi.

3. Laita liivatteet likoomaan. Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää tuorejuusto, appelsiininkuori ja mehu sekä sitruunamehu. Kuumenna valkoviini kiehuvaksi ja lisää sinne puristellut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi ja anna hetki jäähtyä. Lisää täytteeseen.

4. Laita tarjoiluvadille pohja ilman irtopohjavuokaa. Laita pohjan päälle vuoasta ja kelmusta poistettu hyytelö. Laita näiden ympärille kakkurengas tai irtopohjavuoan reunus jonka halkaisija 20 cm. Laita kakkurengaaseen halutessasi reunakalvoa helpottamaan kakun irrotusta. Kaada täyte päälle ja katso että menee hyvin reunoille jolloin pohja ja hyytelö jää kakun sisään piiloon. Laita hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.

5. Irrota kakkurengas ja reunakalvo. Koristele oman tyylisi mukaan.