Resepti: Ravintola Savoy
neljälle hengelle:
- 200 g vihreää parsaa
- 200 g valkoista parsaa (jos ei ole tuoretta saatavilla, niin tee kokonaan vihreästä parsasta).
- 1/2 dl maapähkinäöljyä
- 2 rkl hasselpähkinäöljyä
- 1 punasipuli
- 4 rkl leikattua ruohosipulia
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- suolaa
- valkopippuria
- 4 viipaletta Westfalenin kinkkua tai muuta kylmäsavustettua kinkkua
- saksanpähkinöitä
- krassia
Kuori parsat ja höyrytä ne kypsiksi. Jäähdytä ja leikkaa parsat. Valmista marinadi öljyistä, viinietikasta, leikatusta punasipulista, suolasta ja pippurista. Marinoi parsoja muutama tunti. Kokoa annos parsasta ja kinkusta ja koristele ruohosipulilla ja krassilla.
Viinisuositus: parsa on hienostunut kasvis, jonka maku ja hapokkuus ovat varsin mietoja, jolloin viinikin saa olla sen mukainen – esim. kuiva tai puolikuiva Riesling tai Silvaner.