Kategoriat
Reseptejä

Paistettua kuhaa ja anis-voikastiketta

Resepti: Ravintola G.W. Sundmans

Annos jonka viinivalintaa hallitsee kastike. Annoksen makua dominoivat anis, vanilja ja jossain määrin myös etikka, kuitenkaan peittämättä kuhan herkkää makua. Kalaliemi tuo merellistä elementtiä ja kuullotetut salotit rakenteellista ryhtiä tälle mielenkiintoiselle ja eksoottisen rohkealle makuyhdistelmälle. Kotimaisesta kalasta voi loihtia monimuotoisia ja yllättäviä aterioita. Mielikuvitusta!
Varo kuitenkin: Hapoton ja liian makea viini saa kastikkeen maistumaan vaniljajäätelölle.

neljälle hengelle:

4 kuhafileetä

Kastike:

  • 1 rkl voita
  • 4 salottisipulia
  • 6 herkkusientä
  • 1 tähtianis
  • ½ vaniljatanko halkaistuna
  • 3 dl vasikanlientä
  • 1 dl simpukkalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 40 g voita
  • suolaa
  • vastajauhettua valkopippuria

Lisäke:

  • yrttirisotto

Kuullota voissa hienonnettu salottisipuli ja lohkotut herkkusienet. Lisää vaniljatanko, tähtianis, liemet, valkoviini ja etikka. Keitä kunnes puolet on jäljellä. Siivilöi liemi, lisää kerma ja keitä viisi minuuttia. Vispaa voi joukkoon juuri ennen tarjoilua. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista kuhafileet ja kokoa annos.

Viinisuositus: Saksalainen Riesling. Katso merkintöjä yrttisyydestä, joka komppaa yksiin aniksen kanssa. Näitä voi löytyä esimerkiksi Rheinhessenin alueen viineistä.