Kategoriat
Reseptejä

Parsakeitto

Pieni määrä parmesaania antaa tälle keitolle eeppisen säväyksen. Ei muuta kun Riesling kylmäksi ja kattila kuumaksi.

Ainekset neljälle

  • 12 vihreää parsaa
  • 6 dl vettä
  • 2 rkl voita
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 1/4 tl valkopippuria

Pese parsat, poista kanta ja leikkaa nuput kokonaisena talteen.

Pätki parsanvarret pieneksi.

Laita pieni keittokattila liedelle ja siihen 6 dl vettä kiehumaan.
Laita varret ja nuput kattilaan ja keitä 5 minuutin ajan. Mausta keitinvesi suolalla.

Poimi nuput talteen ja aja loput sauvasekoittimella hyvin tasaiseksi keittopohjaksi. Siirrä keittopohja toiseen astiaan hetkeksi.

Laita kattilaan reippaasti voita ja sulata, mutta älä ruskista. Sekoita vehnäjauho huolellisesti sekaan. Lorauta keittopohja takaisin kattilaan. Sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää sitten kerma ja valkopippuri. Kiehauta taas.

Mausta parsakeitto parmesaaniraasteella ja sitruunamehulla. Sekoita hyvin ja annostele lautasille. Tarjoa leipäkrutonkien kanssa.

Viinisuositus: Kepeähkö Riesling, esimerkiksi Moselista. Weissburgunder käy myös hyvin.