Kategoriat
Reseptejä

Parsapasta

Ainekset neljälle

  • 500g vihreää parsaa
  • 300g pastaa (saksalaista spätzleä jos löytyy)
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl rouhittua viherpippuria
  • 2 rkl voita
  • lehtipersiljaa
  • Schwarzwaldin kinkkua (voi jättää pois jos haluaa kasvisruoan)

Keitä pasta ohjeen mukaan. Lisää reilu suola keitinveteen.

Paista kinkkua pannulla hetken aikaa, jolloin se rapeutuu. Leikkaa pieneksi.

Kuori parsat kevyesti. Poista kanta ja pilko pätkiksi. Halkaise nuput.

Kun pastan keittoaikaa on enää 3 minuuttia jäljellä, lisää myös parsat pastan joukkoon. Keitä loppuun ja siivilöi.

Pyöräytä voi ja oliiviöljy pastan sekaan. Mausta viherpippurilla sekä sitruunan mehulla. Asettele parsapasta tarjolle ja koristele lehtipersiljalla sekä kinkulla.

Viinisuositus: Jäntevä Riesling, esimerkiksi Rheingausta. Silvaner on myös hyvä vaihtoehto.