Kategoriat
Reseptejä

Parsaterriini

Ainekset kuudelle

  • 12 vihreää parsaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl viinietikkaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 200g ranskankermaa
  • 2 dl kermaa
  • 8-9 liivatelehteä
  • versosalaattia
  • Lisäksi: Kylmäsavulohta halutessasi

Kuori parsoja kuorimaveitsellä. Leikkaa kovat päät pois ja ota nuput erikseen. Keitä parsanvarret ja nuput pienessä vesimäärässä 5 minuutin ajan.

Laita sillä aikaa liivatteet kylmään veteen muutamaksi minuutiksi ja sekoita ranskankerma ja kerma kulhoon. Valmistele terriinimuotti. Pieni leipävuoka on hyvä tähän tarkoitukseen. Vuoraa pohja ja reunat kelmulla.

Nosta parsat kattilasta kylmään veteen ja ala keittää keitinlientä kokoon. Mausta liemi sokerilla, suolalla, viinietikalla ja valkopippurilla. Keitä niin kauan, että lientä on enää 0,5 dl jäljellä. Siirrä sivuun.

Purista liivatteista ylimääräiset vedet ja lisää kuumaan liemeen. Sekoita hyvin. Lisää liivate kermaseokseen ja sekoita jälleen kunnolla. Kermaseos alkaa hyytyä melko nopeasti.

Kaada kermaseos terriinimuottiin, nosta parsanvarret vedestä, valuta ja painele kermaseoksen sisään pitkittäin. Säilytä parsan nuput jääkaapissa koristelua varten.

Tasoita parsaterriinin pinta. Kelmuta muotti päältä ja siirrä jääkaappiin hyytymään vähintään 5 tunniksi.

Aseta parsaterriini tarjoiluastiaan. Koristele parsannupuilla ja versoilla.

Viinisuositus: Riesling-sekt tai elegantti Weissburgunder