Kategoriat
Reseptejä

Passion-verigreippijuustokakku

Hanna Laasonen, Turku

Pohja:

100g Fazer Murokekesejä
100g Jyväshyvä kaukakeksejä
90g Kultarypsi margariinia

-nämä keksit murskataan hienoksi yhteen ja sulatetaan rasva joukkoon, sekä painellaan 24cm irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle.

Täyte:

3rs (a` 200g) appelsiinituorejuustoa (Valio)
2prk (a`200g) vaniljarahkaa (Valio)
1prk (a` 200g) appelsiinijukurttia (Valio)
8 liivatetta
1 verigreipin kuori+mehu
4 passionhedelmää
1 1/2dl siro hienosokeria
2tl vaniljasokeria

-Ainekset yhdistetään, pestään hyvin greippi ja kuoritaan sen raaste ja puristetaan mehu joukkoon, passionhedelmät puolitetaan ja koverretaan hedelmälihat joukkoon. Liivatelehdet liuotetaan kylmässä vedessä noin 5min, ja laitetaan kiehuvaan pieneen tilkkaan greippimehua. Lisätään täytteeseen ohuena nauhana. Täyte kaadetaan nyt keksipohjan päälle ja laitetaan pakkaseen jähmettymään noin tunniksi.

Seuraava vaihe on kiille.

Kiille;

3,5dl mustikkakeittoa (Valio)
5 liivatetta
Loraus vettä

Liivatteet pidetään kylmässä vedessä kuten aiemminkin, ja sitten kiehuvaan mustikkakeittoon liuotetaan pehmenneet liivatteet. Kyseinen seos annetaan jäähtyä pakkasessa hetken ennekuin yhdistetään jo viilentyneen kakun päälle. Rauhaisasti kaataen kiille kakun päälle ja takaisin pakkaseen. Otetaan pois noin 1/2h päästä.

Koristelut:

Karhunvatukoita, viinirypäleitä( tummia&vaaleita), keltaisia syötäviä orvokeita, sulasta valkosuklaasta piirretty/pursotettu viinirypäleköynnös, sekä sitruunamelissan lehtiä.

Lopputulos raikas juustokakku, ylellisen hienostunut viinimäinen koristelu kynttilän kera.