Kategoriat
Reseptejä

Perinteinen pasha

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 500 g maitorahkaa
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1 kananmuna
  • puolen sitruunan mehu
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl mantelirouhetta
  • 0,5 dl rusinoita tai korintteja

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää rahka, vaahdoksi vatkattu kerma, muna, sitruunamehu, vaniljasokeri, mantelirouhe ja jos haluat, rusinat.

Kaada pasha valumaan ohuella kankaalla vuorattuun pashamuottiin. Voit käyttää myös siivilää tai kahvisuodatinta. Aseta muotin alle astia, johon neste voi valua. Nosta pasha jääkaappiin tekeytymään.

Kumoa se seuraavana päivänä ja koristele hedelmillä ja kermavaahdolla.

Viiniksi makea, vahvan hedelmäinen ja raikkaan hapokas Beerenauslese, Trockenbeerenauslese tai Eiswein. Viinit sopivat hienosti myös rahkaa ja marjoja / hedelmiä, sekä suklaata ja marjoja / hedelmiä sisältävien jälkiruokien kanssa.

Viinisuositukset

Becker Eiswein Pinot Blanc, Pfalz

Noble House Beerenauslese, Rheinhessen

Annokseksi makeaa ja aromikasta jälkiruokaviiniä riittää 4 cl, joten saat puolikkaastakin pullosta lähes kymmenelle.