Ainekset kahdelle
- 2 briossisämpylää
- 250-300g peuran jauhelihaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl jauhettua mustapippuria
- 1 rkl voita
- 1 suolakurkku
- rucolaa
- sinappia
Tattimajoneesi
- 1 dl majoneesia
- 1,5 rkl herkkutattijauhoa (jos et löydä valmiiksi jauhettua, kuivatuista herkkutateista voi jauhaa itse silppurilla)
Punasipuli-puolukkahillo
- 1 punasipuli
- 1 dl puolukoita
- 1 rkl sokeria
Sekoita peuran jauhelihan joukkoon pippuri ja suola. Muotoile pihveiksi ja jätä odottelemaan.
Laita puolukat pieneen kattilaan ja lämpöä hellaan. Kuori ja leikkaa punasipuli kuutioiksi ja lisää puolukoiden sekaan. Anna kiehua hiljalleen kannen alla niin, että sipuli pehmenee, eli noin 10 minuuttia. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisää sokeria. Nosta liedeltä tekeytymään.
Sekoita tattimajoneesi. Viipaloi suolakurkku ohueksi.
Paista peuraburgerit pannulla reilussa voissa. Lämmitä briossit esim. leivänpaahtimessa.
Kasaa peuraburgerit: Pohjan päälle sinappia, rucolaa ja suolakurkkua. Siihen päälle pihvi ja pihvin päälle hilloa. Kanteen tattimajoneesia ja kansi kiinni.
Viinisuositus:
Saksalainen marjaisa Pinot Noir (Spätburgunder).