Resepti: Ari Ruoho, Ravintola Nokka
Ainekset 10:lle
- 400-800g peuran sisäpaistia
- mustapippuria myllystä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 tl suolaa
Leikkaa peuranpaistista näkyvät kalvot pois.
Leikkaa paisti poikkisyin noin puolen sentin viipaleiksi.
Leikkaa viipaleet suikaleiksi ja siitä edelleen kuutioiksi.
Mausta tartarlihat kulhossa.
Pikkelöidyt metsäsienet sopivat hyvin lisäkkeeksi.
Kuusimajoneesi
- 2 keltuaista
- 15g väkevää Auran sinappia
- 0,5l rypsiöljyä
- 1-3 tl kuusenkerkkäjauhetta (maun mukaan)
- 15g omena-viinietikkaa
- suolaa
Laita keltuaiset, sinappi ja etikka kulhoon.
Lisää öljy tipoittain, samalla voimakkaasti sekoittaen. Mausta suolalla ja kuusenkerkkäjauheella.
Keltuaiskreemi
- 20kpl kananmunan keltuaisia
Vakumoi keltuaiset
kypsennä 65c höyryssä 1h 15min
Jäähdytä, paseeraa siivilän läpi, sekoita tasaiseksi ja mausta.
Viinisuositus: Saksalainen Pinot Noir