Kategoriat
Reseptejä

Peuratartar

Resepti: Ari Ruoho, Ravintola Nokka

Ainekset 10:lle

  • 400-800g peuran sisäpaistia
  • mustapippuria myllystä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa

Leikkaa peuranpaistista näkyvät kalvot pois.
Leikkaa paisti poikkisyin noin puolen sentin viipaleiksi.
Leikkaa viipaleet suikaleiksi ja siitä edelleen kuutioiksi.
Mausta tartarlihat kulhossa.
Pikkelöidyt metsäsienet sopivat hyvin lisäkkeeksi.

Kuusimajoneesi

  • 2 keltuaista
  • 15g väkevää Auran sinappia
  • 0,5l rypsiöljyä
  • 1-3 tl kuusenkerkkäjauhetta (maun mukaan)
  • 15g omena-viinietikkaa
  • suolaa

Laita keltuaiset, sinappi ja etikka kulhoon.
Lisää öljy tipoittain, samalla voimakkaasti sekoittaen. Mausta suolalla ja kuusenkerkkäjauheella.

Keltuaiskreemi

  • 20kpl kananmunan keltuaisia

Vakumoi keltuaiset
kypsennä 65c höyryssä 1h 15min
Jäähdytä, paseeraa siivilän läpi, sekoita tasaiseksi ja mausta.

Viinisuositus: Saksalainen Pinot Noir