Johanna Frilander
Pohja:
- 150g Digestivekeksejä (20cm vuoka)
- 3rkl unikonsiemeniä
- n.60g voita tai margariinia
(Mikäli teet suurempaan vuokaan, laita pohjaan 200g keksejä sekä 75g rasvaa ja 4rkl siemeniä)
Täyte:
Sabayon-vaahto:
- 4 munankeltuaista
- 1 1/3 dl erikoishieno sokeria
- 1dl (alkoholitonta) kuohuviiniä
Juustomassatäyte:
- 1 pkt (200g) sitruunatuorejuustoa
- 1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 1 dl jogurttia (maustamaton tai esim vanilja)
- 3/4 dl sokeria
- 6 liivatelehteä
- 1 sitruuna
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 rkl sitruunamehua
- 4 kananmunan valkuaista
- 1 granaattiomena
Koristeeksi esim. valkosuklaata, karkkeja, granaattiomenan siemeniä jne.
Valmistusohje:
Hienonna keksit pieniksi murusiksi ja lisää joukkoon unikonsiemenet. Sulata voi tai margariini ja sekoita muruseoksen joukkoon.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja taputtele keksimuruseos vuoan pohjalle. Jos haluat korkeamman kakun, käytä 20cm kakkuvuokaa ja matalampaa kakkuun 22-24cm vuokaa. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
Valmista viinivaahto:
Vatkaa teräskulhossa sähkövatkaimella sokeri ja keltuaiset kuohkeaksi vaaleahkoksi vaahdoksi. Lisää kuohuviini jatkaen vatkausta.
Nosta kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle. Vesi ei saa koskettaa kulhon pohjaan,mutta veden tulee kiehua hiljakseen. Jatka vatkaamista vesihauteen päällä n 10min tai kunnes vaahto on erittäin kuohkeaa ja sen tilavuus on kaksinkertaistunut. Jätä vaahto jäähtymään.
Valmista juustokakkumassa:
Pese sitruuna ja raasta sen kuori hienoksi raasteeksi. Halkaise sitruuna ja purista sen mehu kuppiin.
Poista granaattiomenasta siemenet ja jätä ne odottamaan.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään runsaaseen veteen.
Vaahdota vaniljakastike melko löysäksi vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuustoa vatkaimella hetki ja lisää jogurtti, sitruunankuoriraaste, sitruunamehu ja sokerit. Vatkaa tasaiseksi sileäksi massaksi. Sulata puristellut liivatelehdet tilkkaan kuumennettua sitruunamehua ja lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuustomassan sekaan sähkövatkaimella vatkaten.
Sekoita vaniljavaahto ja juustomassa keskenään tasaiseksi seokseksi. Lisää viinivaahto ja valkuaisvaahto viimeisenä kevyesti vatkaten.
Kaada viinivaahto-juustomassaseoksesta noin puolet pohjan päälle. Ripottele granaattiomenan siemenet vaahdon päälle ja lopuksi loput kakkumassasta. Jos haluat että akkun tein aina tasainen,älä laita granaattiomenan siemeniä aivan reunaan kiinni. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.
Koristele haluamallasi tavalla. Esim. valkosuklaiset koristeet sopivat hyvin kakun makumaailmaan.