Kategoriat
Arkisto

Riesling & Co 2016

Lehdistötiedote 1.3.2016

IMG 4508Saksalaiset viinitilalliset maistattavat uutuuksiaan Vanhalla Ylioppilastalolla

  • Riesling & Co 2016 -tapahtuma järjestetään Vanhalla Ylioppilastalolla maanantaina 4.4.2016.

  • Tilaisuudessa voi tutustua noin 40 viinitilallisen laadukkaisiin valko- ja punaviineihin.

  • Master of Wine Anne Krebiehl esittelee iltapäivän tastingissään Saksan Pinot-rypäleet. DWI:n johtaja Steffen Schindler valottaa omassa osuudessaan Generation Rieslingin lisäksi saksalaisten viinien tuoreimpia kuulumisia.

Vanhalla Ylioppilastalolla vietetään saksalaisten viinien päivää maanantaina 4.4.2016. Tilaisuudessa sekä suomalaiset edustajat että Saksasta sankoin joukoin saapuvat viinitilalliset esittelevät yleisölle valikoimiensa parhaimmistoa.

Saksalaisten viinien suuri kysyntä ei koske ainoastaan saksalaisten lippulaivaa, rieslingiä, vaan tilausta on myös muille saksalaisille viineille, kuten pinot-perheen viineille. Ennen tilaisuuden alkua klo 13.00 saksalaissyntyinen, Lontoossa asuva Master of Wine Anne Krebiehl havainnollistaa asiaa ”The Versatility of the Pinot Trio” -tastingissään. Saksa on suurin pinot blancin, toiseksi suurin pinot gris -rypäleen sekä kolmanneksi suurin pinot noirin tuottaja maailmassa.

Deutsches Weininstitutin johtaja Steffen Schindler käsittelee saksalaisten viinien ajankohtaisia kuulumisia. Luento-osuudessaan hän myös kertoo dynaamisen Generation Riesling -verkoston kymmenvuotisesta voittokulusta. Sukupolvelta toiselle periytyneiden viinitilojen nuoret, alle 35-vuotiaat tilalliset ryhtyivät rohkeasti yhdistämään voimansa ja yhteistyössä uudistamaan ja markkinoimaan viinejään modernin tavoin.

Saksalaisten viinien raikkaus, hedelmäisyys ja hapokkuus tekevät niistä oivia parivaljakoita aterialle kuin aterialle, yhtä lailla aasialaiselle kuin myös suuressa suosiossa olevalle skandinaaviselle ruoalle.

Osoitus viinien, ja erityisesti rieslingin, arvostuksesta osana ruokakulttuuriamme on myös nyt jo kuudennetta kertaa tulevat Riesling & Spätburgunder -viikot toukokuussa 2016. Kaksiviikkoiseen kampanjaan osallistuu noin 40 ravintolaa Helsingin ja Oulun välillä.

Saksalaisten viinien vuoden 2015 satomääräksi arvioidaan noin 9 miljoonaa hehtolitraa.

Saksassa tuotetuista viineistä 65 prosenttia on valkoviinejä ja 35 % punaviinejä.

Tuotannosta runsas 22 prosenttia on riesling-viinejä. Punaviineistä suurin osa valmistetaan pinot noir -rypäleestä. Saksan koko viinituotannosta yli 60 prosenttia on kuivia tai puolikuivia viinejä.

Saksalaisten viinien suurin vientimaa on USA. Merkittäviä vientimaita ovat muun muassa Alankomaat, Englanti, Norja, Kanada ja Ruotsi. Vientiä on myös Japaniin ja Kiinaan. Suomi on saksalaisten viinien vientimaana 11. sijalla.

Vanhalla järjestettävän Saksan viinien ammattilaisosuus on klo 14.00–17.00. Päivän päätteeksi myös viininharrastajat nauttivat monimuotoisista juomista klo 17.00–19.00.

Lisätietoja: Saksan Viinitiedotus, Monika Halén (09) 241 1410, monika.halen@zaraband.fi, www.saksanviinitiedotus.fi, fb/saksanviinit