Kategoriat
Arkisto

Riesling & Co 2022 tiedote

Vanhalle saapuu yli kolmenkymmentä saksalaista viinitilallista sekä kotimaista maahantuojaa.

Tiedote 16.2.2022

Riesling & Co – World’s Coolest Wines ma 4.4.2022

Saksalaisten viinien tapahtuma Vanhalla Ylioppilastalolla vihdoinkin täällä!

  • Saksalaiset viinitilalliset sekä suomalaiset maahantuojat maistattavat laadukkaita viinejään Vanhalla Ylioppilastalolla
  • Vanhalla järjestettävän Saksan viinien ammattilaisosuus on klo 14.00–17.00.
  • Päivän päätteeksi myös viininharrastajat nauttivat monimuotoisista juomista klo 17.00–19.00.
  • MW Romana Echensperger luennoi tilaisuudessa Saksan viineihin liittyvistä ajankohtaisista aiheista

Vanhalle saapuu yli kolmenkymmentä saksalaista viinitilallista sekä kotimaista maahantuojaa esittelemään Sinulle Saksan laadukkaan viinituotannon helmiä samalla kun kuulet viinimaan ajankohtaisimmat uutiset.

Lista viinitiloista ja viineistä.

Moni viinitilallinen on täällä ensimmäistä kertaa ja toivoo löytävänsä itselleen hyvän yhteistyökumppanin. Tarkempia tietoja Vanhalla olevista valikoimista ilmestyy saksanviinitiedotus.fi -sivuille kevään aikana.

Tapahtumassa MW Romana Echensperger pitää kaksi ajankohtaista Master Class -tastingiä. Ammattilaisille suunnattu, klo 13 alkava tasting käsittelee aihetta “Newest Trends in German Viticulture” ja Viinin Ystäville klo 16.30 tarkoitettu tasting on “German Wines – World’s Coolest Wines. Kummassakin tastingissä on rajoitetusti paikkoja.

Saksan viinit ovat tunnettuja raikkaudestaan ja ryhdikkyydestään ja erityisesti saksalaisten lippulaivan rieslingin kansainvälinen menestys on jo monen vuoden ajan ollut nousujohteista. Alan asiantuntijat pitävät viinien hinta-laatusuhdetta erittäin hyvänä. Saksalaisten viinien menekki meillä Suomessa on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa.

Osoitus saksalaisten viinien arvostuksesta osana ruokakulttuuriamme on myös tänä vuonna kahdettatoista kertaa järjestämämme Riesling & Co -viikot toukokuussa 2022. Viime vuosi oli covid-19:n takia varsin haasteellinen, ja kuitenkin kampanjaan osallistui noin 60 ravintolaa 14 paikkakunnalta ympäri Suomea.

Viime vuodet ovat Saksassakin sääolosuhteiden näkökulmasta olleet varsinaista vuoristorataa ja aiheuttaneet omat huolensa, näin myös vuonna 2021. Vuoden 2021 sadosta povataan kuitenkin laadultaan hyvää ja määrältään suhteellisen normaalia, eli 8,7 miljoona hehtolitraa. Samaten vuoden 2020 sato oli laadultaan erittäin hyvä 8,5 miljoonalla hehtolitrallaan.

Saksassa tuotetuista viineistä noin 67 prosenttia on valkoviinejä. Viljelyistä melkein 24 prosenttia on rieslingiä. Noin puolet maailman rieslingeistä viljellään Saksassa. Punaviineistä suurin osa valmistetaan pinot noir -rypäleestä. Saksan koko viinintuotannosta noin 70 % on kuivia tai puolikuivia viinejä.

Tervetuloa vihdoinkin nauttimaan kanssamme Riesling & Co – World’s Coolest Wines 2022 -tapahtumaan Vanhalle Ylioppilastalolle!

Ilmoittautumislinkit tapahtumiin:

Ammattilaisosio: https://www.lyyti.in/saksanviinitprof

Kuluttajaosio: https://www.lyyti.in/saksanviinit

Lisätietoja: Saksan Viinitiedotus, Monika Halén, monika.halen@zaraband.fi, www.saksanviinitiedotus.fi, fb/saksanviinit