Kategoriat
Arkisto

Riesling & Co – World’s coolest wines

Lehdistötiedote 3.2.2020

Saksalaiset viinitilalliset maistattavat laadukkaita viinejään Vanhalla Ylioppilastalolla

  • Riesling & Co – World’s coolest wines -tapahtuma järjestetään perinteisesti Vanhalla Ylioppilastalolla maanantaina 6.4.2020
  • Vanhalla järjestettävän Saksan viinien ammattilaisosuus on klo 14.00–17.00.
    Päivän päätteeksi myös viininharrastajat nauttivat monimuotoisista juomista klo 17.00–19.00.
  • MW Romana Echenspergerin iltapäivän Master Class tastingin teema on ”Perspectives of organic and biodynamic winegrowing in Germany”.

Vanhalla Ylioppilastalolla vietetään saksalaisten viinien päivää maanantaina 6.4.2020. Joka toinen vuosi järjestettävässä tilaisuudessa voi kuulla ajankohtaisimmat uutiset Saksan viinintuotannosta ja tutustua yli 30 Suomeen saapuneen viinitilallisen sekä suomalaisten maahantuojien edustamiin laadukkaisiin helmiin.

rieslingco lipunmyynti

Moni viinitilallinen on täällä ensimmäistä kertaa ja toivoo löytävänsä itselleen hyvän yhteistyökumppanin. Tarkempia tietoja Vanhalla olevista valikoimista ilmestyy saksanviinitiedotus.fi -sivuille kevään aikana.

Saksan viinit ovat tunnettuja raikkaudestaan ja ryhdikkyydestään ja erityisesti saksalaisten lippulaivan rieslingin kansainvälinen menestys on jo monen vuoden ajan ollut nousujohteista. Alan asiantuntijat pitävät viinien hinta-laatusuhdetta erittäin hyvänä. Saksalaisten viinien menekki meillä Suomessa on kaksinkertaistunut alta kymmenessä vuodessa.

RS20 BANNERI 591x271 V1 B

Tapahtumassa MW Romana Echensperger pitää Master Class -tastingin, jonka teema on varsin ajankohtainen: ”Perspectives of organic and biodynamic winegrowing in Germany”. Hän käsittelee biodynaamisen viljelyn syntyä, mistä siinä on kyse ja miten se on kehittynyt viimeisen 20 vuoden aikana. Merkittävää on, että nykyään pääosin huippuviinitilat hakevat yksilöllistä leimaansa tällä viljelysmenetelmällä.

Osoitus saksalaisten viinien arvostuksesta osana ruokakulttuuriamme on tulossa myös nyt jo kymmenettä kertaa järjestämämme Riesling & Co -viikot toukokuussa 2020. Kampanjaan osallistuu lähes 50 ravintolaa 15 paikkakunnalta ympäri Suomea.

Vuoden 2018 viinisato korjattiin ennätysaikaisin hyvin lämpimien säiden ansiosta. Sato oli laadultaan erinomainen ja keskimääräistä suurempi, noin 10,4 miljoonaa hehtolitraa. Vuoden 2019 sadon odotetaan olevan huomattavasti pienempi 8,4 miljoonalla hehtolitralla. Laadultaan sen arvioidaan olevan erittäin hyvä.

Saksassa tuotetuista viineistä yli 66% on valkoviinejä. Tuotannosta melkein 24 prosenttia on rieslingiä. Noin puolet maailman rieslingeistä viljellään Saksassa. Punaviineistä suurin osa valmistetaan pinot noir -rypäleestä. Saksan koko viinintuotannosta lähes 70% on kuivia tai puolikuivia viinejä.

Lisätietoja:
Saksan Viinitiedotus
Monika Halén
monika.halen@zaraband.fi
www.saksanviinitiedotus.fi
facebook.com/saksanviinit
instagram.com/saksanviinit