Kategoriat
Arkisto

Riesling-kakkukilpailun finalistit on valittu

Tiedote 28.2.2020

Onneksi olkoon Riesling 13.3.2020!

  • Kilpailuun osallistuneet upeat kakut voi nähdä reseptigalleriassa
  • Kolme finalistia on valittu, ja heidän joukostaan valitaan voittajakakku juhlistamaan synttäreitä 13.3.2020
  • Saksan Rieslingistä löytyy ensimmäinen virallinen merkintä 13.3.1435

Saksan Viinitiedotuksen alkuvuodesta järjestämään Riesling-kakkukilpailuun lähetettiin aivan ihania kakkuja, varsinaisia taideteoksia. Leipojat ovat selvästi nähneet vaivaa. Mielenkiintoista, että tänä vuonna tuli paljon juustokakkuja. Kakkukilpailun satoa voi tarkastella instagramissa osoitteessa https://www.instagram.com/saksanviinit/ tai reseptigalleriasta https://www.saksanviinitiedotus.fi/ruoka-ja-viini/kakkukilpailun-reseptit-2020.

Kakkukilpailuun tuli lähettää resepti ja kuva luomuksestaan. Tuomaristo on ruokatoimittaja Tiina Rantasen johdolla käynyt kakkukilpailun satoa läpi, ja kolmen finalistin valinta ei todellakaan ollut helppo tehtävä. Tuomaroinnissa on reseptien ja herkullisuuden lisäksi huomioitu kakun ulkonäkö. Tuomaristo pyrki myös valitsemaan erityyppisiä kakkuja.

Tuomariston mietteitä kolmesta finalistista:

Minna Korppinen: Mansikka-punaherukkakakku

”Tämä trendikäs kakku kiehtoo. Leipoja on huomioinut ihmisten erilaiset ruokavaliot, ja tehnyt kakusta gluteenittoman, maidottoman ja kananmunattoman. Kakku on myös vegaaninen. Näyttävästä, korkeasta kakusta riittää useammalle syöjälle. Valmistusaineina on käytetty kaupasta saatavia tuotteita, joten kaikki pystyvät toteuttamaan kakun kotona.”

Johanna Frilander: Pirskahtelevan keveä sabayon-juustokakku

”Tässäkin kakussa on selvästi ideaa. Sabayon-kakussa on käytetty viiniä herkullisella tavalla, tekemällä täyte klassisesta jälkiruoasta”.

Ingrid Tasala: Suklainen päärynäjuustokakku

”Päärynäkakussa yhdistyy tyylikkään yksinkertaisesti herkulliset, toisiinsa sopivat maut. Upea koristelu!”

Marjut & Jussi Katajala: Suklainen karviaiskakku

”Tämä kakku on erikoismaininnan arvoinen, sillä siinä on hauskasti käytetty inspiraationa saksalaista klassikkoa, Schwarzwaldin kakkua ja viiniä”. 

Voittaja julkistetaan 13.3.2020

Syntymäpäivää juhlimme voittaneen synttärikakun kera perjantaina 13.3.2020, jolloin voittaja julkistetaan. Voittaja palkitaan 100 euron lahjakortilla, joka oikeuttaa vierailuun valitsemaansa Riesling & Spätburgunder 2019 -viikkojen ravintolaan. Toinen ja kolmas palkinto ovat kätevät, rypäleaiheiset olkalaukut.

Klaus Kleinfisch, kreivi Johann IV von Katzenelnbogenin sijaishallitsija, osti viiniköynnöksiä istutettaviksi Rüsselsheimiin, (kaupunki, jossa valmistetaan Opel-autoja) Frankfurtin lähellä sijaitsevaan viinitarhaan. 13.3.1435 päivätyssä myyntiasiakirjassa mainitaan sana ”Riesling” virallisesti ensimmäistä kertaa.

Toki viittauksia rypäleeseen on varhaisemmastakin, mutta tästä asiakirjasta juontuu Rieslingin syntymäpäiväksi maaliskuun 13. päivä. Alkuperäinen lainaus asiakirjasta kuuluu: ”umb seczreben rießlingen in die wingarten” eli kauppa koski kuutta Riesling-viiniköynnöstä.

Lisätietoja: Saksan Viinitiedotus, Monika Halén, 050-4001667, monika.halen@zaraband.fiwww.saksanviinitiedotus.fi   www.rieslingviikot.fi      fb/saksan viinit  fb/rieslingteemaviikot