Kategoriat
Reseptejä

Riesling-moussekakku

Annimaria Lehtonen

1. Riesling-geeli

  • 2dl Heim Bouquet alkoholitonta rieslingiä
  • 3kpl liivatelehteä
  • Tippa elintarvikeväriä

1. Liota liivatteet kylmässä vedessä

2. Kiehauta riesling ja liuota liivatteet joukkoon, lisää väriaine

3. Kaada 21cm vuokaan, anna hyytyä ensin jääkaapissa n. 30min, sitten siirrä pakkaseen

2. Suklaapohja

  • 82g kananmunia
  • 127g sokeria
  • 1tl vanilliinisokeria
  • 0,5rkl kaakaojauhetta
  • 2,25dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 0,75dl maitoa
  • 75g margariinia

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi

2. Sekoita kuivat aineet keskenään

3. Lisää vuorotellen siivilöidyt jauhot, maito ja sulatettu margariini munasokerivaahtoon

4. Kaada 21cm vuokaan, paista 175°C n.20min

3. Koristereunus

Massa 1

  • 25g margariinia
  • 25g sokeria
  • 26g kananmunanvalkuaista
  • 19g vehnäjauhoja
  • 6g kaakaojauhetta

1. Vaahdota voi ja sokeri

2. Sekoita kuivat aineet keskenään

3. Lisää jauhot ja valkuainen, vatkaa massa tasaiseksi

4. Kaada massa kuvioidulle silikonimatolle (18cmx24,4cm) ja tasoita ylimääräinen massa niin, että se ei tule kuvioinnin yli.

5. Pakasta vähintään 30min

Massa 2

  • 49g kananmunia
  • 106g mantelimassaa
  • 15g sokeria (1)
  • 32g kananmunanvalkuaista
  • 15g sokeria (2)
  • 8g margariinia
  • 20g vehnäjauhoja

1. Vaahdota kananmunat, mantelimassa ja sokeri 1

2. Vatkaa valkuainen ja sokeri 2

3. Vaahdot sekoitetaan keskenään

4. Lisää siivilöidyt jauhot ja sula margariini varovasti vaahdon joukkoon

5. Kaada massa 2 pakastetun massa 1 päälle

6. Paista 250°C  n. 5min. Ei tavoiteta kullanruskeaa paistoväriä

7. Kun koristereuna on jäähtynyt, leikkaa se kakkuvuoan korkuisiksi nauhoiksi (23cm irtopohjavuokaan n. 5,5cmx18cm)

4. Riesling-mousse

Italialainen marenki

  • 52g kananmunanvalkuaista
  • 87g sokeria
  • 29g vettä

1. Kiehauta sokeri ja vesi 110°C  ja aloita valkuaisten vatkaus

2. Kun sokerivesi on 118°C , kaada se ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon

3. Vatkaa vaahtoa niin kauan kunnes lämpötila on n. 30°C

Riesling-mousse

  • 500g kermaa
  • 290g Heim Bouquet alkoholitonta rieslingiä
  • 36g tomusokeri
  • 18g liivatelehtiä
  • sitruunamehua

Italialainen marenki

1. Liota liivatteet kylmässä vedessä

2. Kiehauta riesling ja liuota liivatteet, anna jäähtyä

3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi

4. Sekoita italialainen marenki ja jäähtynyt riesling varovasti keskenään

5. Lisää löysä kerma pikkuhiljaa marengin ja rieslingin sekaan

6. Mausta tomusokerilla ja sitruunamehulla

Kakun kokoaminen

1. Laita 23cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia

2. Laita reunakalvo tai tee leivinpaperista reunasuojat

3. Laita nauhoiksi leikatut koristereunat vuoan ympärille kuvapuoli ulospäin

4. Laita tasoitettu suklaakakkupohja, kostuta

5. Laita puolet moussesta vuokaan ja sitten laita riesling geeli keskelle, kaada loput moussesta

6. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 30min ja sitten siirrä pakkaseen

7. Koristele tuoreilla hedelmillä ja marjoilla