Kategoriat
Arkisto

Riesling & Spätburgunder -viikot 8.–20.5.2017

logo combined

Tiedote kevät 2017

Riesling & Spätburgunder -viikot 8.–20.5.2017 tuovat kevään pöytään 44 ravintolan voimin ympäri Suomea

  • Kaksiviikkoinen kevätkampanja järjestetään tänä vuonna jo seitsemännen kerran.

  • Kevätriehaan osallistuu 44 maineikasta ravintolaa Helsingistä Kuopioon.

  • Ravintolat tarjoavat herkullisia elämyksiä, kuten teemamenuita, viinitilallisten vierailuja, tastingeja, viiniharvinaisuuksia, valikoimien runsautta ja leikkimielisiä kilpailuja.

Saksan Viinitiedotus järjestää toukokuussa 2017 seitsemännen kerran jo perinteeksi muodostuneet teemaviikot saksalaisen Rieslingin sekä punaisen Spätburgunderin eli saksalaisen pinot noirin ympärille. Rapsakka Saksan riesling sopii kuin nakutettu kevään herkkujen kuten parsa- ja kala-aterioiden kumppaniksi kuten myös pehmeä Spätburgunder eli pinot noir punaista vaihtoehtoa hamuavalle.

 

Monet kampanjaan osallistuvasta persoonallisesta ravintolasta ovat olleet mukana alusta lähtien ja joka vuosi osallistuvien ravintoloiden määrä kasvaa. Viime vuonna kampanja laajeni alueellisesti, tänä vuonna kaupungeittain on jälleen useampi ravintola lähtenyt mukaan. Helsingistä, Turusta, Lahdesta, Tampereelta ja Jyväskylästä kampanjaan osallistuu useampi ravintola, kun taas Kirkkonummelta, Mäntsälästä, Kuopiosta, Mäntästä ja Kotkasta kustakin osallistuu yksi ravintola.

Ravintolat tarjoavat valkoisen rieslingin ja punaisen spätburgunderin ympärille rakennettuja makunautintoja kukin omaan konseptiinsa parhaiten soveltuvalla tavalla. Kampanjan aikana ravintoloissa on tarjolla keväisiä erikoismenuita viinien kera. Monet ravintolat ovat hankkineet varta vasten viikoille harvinaisia viinejä oman maahantuontinsa kautta. Ravintoloissa on erilaisia tastingeja ja luvassa on myös saksalaisten viinitilallisten vierailuja. Jotkut ravintolat osallistuvat riehaan viikon ajan, toisissa viikot saattavat kestää peräti 2 kuukautta.

Kampanjalla on omat Riesling & Spätburgunder -kotisivut, www.rieslingviikot.fi, joilta löytyvät kampanjaan osallistuvat ravintolat sekä ravintoloiden tarjonta kampanjan aikana, kuten myös esimerkiksi ajankohtaista-osion alta missä ja milloin tastingejä pidetään. Sivuja päivitetään pitkin kevättä. Sosiaalisen median kautta kerrotaan myös tarkemmin ravintoloiden tapahtumista ja asiakkaat voivat jakaa kokemuksiaan sekä kuviaan sosiaalisessa mediassa. Viikkoihin liittyy myös leikkimielinen kuvakilpailu, jossa on erilaisia palkintoja.

Kampanjaan osallistuvat ravintolat:

Helsinki: Carelia, Aito, Zinnkeller, Nokka, Passio ja kolme Sushibar&Wine -ravintolaa. Uusina ravintoloina tänä vuonna ovat mukana Vinkkeli, Kosmos, Smyg, Werneri, Glo Hotel Kluuvi, Ravintola OX, Roster Helsinki sekä Jord.

Turku: viiniravintola Viinille sekä ravintolat Pinella, Mami sekä Tårget ja Le Soleil Naantalista. Uutena mukana riehassa on ravintola Karu.

Tampere: ravintola C, Gastropub Tuulensuu, Hella & Huone, Henriks, Champagne bar Santé, Masuuni, Näsinneula sekä Finlaysonin Palatsi. Uusina tulokkaina ovat tänä vuonna Deli 1901 & Wine Bar, Ravitsemisliike Aisti ja Bertha.

Jyväskylä: Vesilinna Restaurant sekä ravintola Figaro.

Lahti: Roux, Grill&Distillery Taivaanranta, Casseli sekä uutena Bistro Popot. Mäntsälän lähellä oleva Hirvihaaran kartano osallistuu myös viikoille.

Kuopiossa jyllää maineikas Musta Lammas, Kirkkonummella Bistro O Mat, Mäntässä Viinitupa Vuorenmaja ja Kotkassa ravintola Vausti.

Lisätietoja: Saksan Viinitiedotus, Monika Halén, puh. 040-595 5586, monika.halen@zaraband.fi, www.saksanviinitiedotus.fi.

Lisätietoja kampanjasta:

www.rieslingviikot.fi
facebook.com/saksanviinit
facebook.com/rieslingteemaviikot

Kuvapankkiosoite: https://www.saksanviinitiedotus.fi/kuvapankki

Twitter ja Instagram: saksan viinit sekä #rsviikot2017