Kategoriat
Arkisto

Riesling-tietokilpailumme on päättynyt! Kiitos osallistumisesta!

Mahtavaa! Tietokilpailuumme osallistui yli 800 henkilöä ja lähes 60 osallistujalla oli kaikki vastaukset oikein. Onnittelut!

Tässä oikeat vastaukset: 


1. Riesling on saksalaisten viinien käyntikortti maailmalla. Paljonko maailman Rieslingeistä suunnilleen viljellään Saksassa?
Oikea vastaus: Noin puolet

2. Mikä on Riesling-rypäleen osuus kaikista Saksassa viljeltävistä rypäleistä?
Oikea vastaus: Lähes neljäsosa

3. Saksassa on 13 laatuviinialuetta. Kuinka monella viljellään Rieslingiä?
Oikea vastaus: Kaikilla 13 laatuviinialueella

4. Mikä alue 13 laatuviinialueista mahtaa olla erityisesti tunnettu Rieslingeistään? Täällä sijaitsee myös Euroopan jyrkimmät, 60-asteiset viinirinteet sekä maailman jyrkimmät Riesling-viiniköynnösrinteet.
Oikea vastaus: Mosel

5. Mosel oli aikoinaan suurin Riesling-alue Saksassa, mutta nyt toinen alue on vielä suurempi. Mikä alue mahtaa olla kyseessä?
Oikea vastaus: Pfalz

Päävoitto eli 100 € ravintolalahjakortti arvottiin oikein vastanneiden kesken, ja tällä kertaa Riesling-neito suosi Ollia Helsingistä. Myös 10 coolerin saajat on arvottu kaikkien osallistuneiden kesken sekä voittajille ilmoitettu. 

Seuraavaksi Saksan Viinitiedotuksella onkin tänään klo 20.30 etätasting facebookissa Wineandbeyond.fi:n Anniina Schreinerin johdolla: https://www.saksanviinitiedotus.fi/etaviinitasting-rieslingin-syntymapaivan-kunniaksi

 Ja huomenna juhlimme syntymäpäiväkakulla, jonka ainesosat löydät https://www.saksanviinitiedotus.fi/riesling-kakku-2021, mikäli mielesi tekee leipoa samainen upea kakku kuin Heidi Flink-Rekonen @murustajat.