Tervetuloa löytöretkelle saksalaisten viinien pariin!

Saksalaiset viinit

Saksalaiset innovatiiviset viinit hemmottelevat makunystyröitä ja tyylikkäät pakkaukset ovat ilo silmälle. Saksassa tuotetaan viinejä joka makuun ja tilanteeseen. Laajaa valikoimaa ovat kiitelleet niin kuuluisat kokit, asiantuntijat kuin uudet viininystävätkin.

Saksassa yli 2000 vuotta vanhat viininviljelyperinteet ovat yhä kunniassaan. Muun muassa korkeat laatuvaatimukset sekä ympäristöystävälliset viljelytavat yhdistettynä kehittyneeseen valmistustekniikkaan takaavat saksalaisten viininviljelijöiden aseman maailman huipulla. Saksa tuottaa nykyisin joitakin maailman parhaita viinejä kalliissa hintaluokissa, mutta myös erinomaisia kuivia ruokaviinejä mukiinmenevään hintaan.

Saksa on maailman pohjoisimpia viinimaita. Viinitarhat ovat yleensä istutetut vuorten rinteille tuulelta suojaavien metsien alapuolelle ja lähelle auringonvaloa heijastavaa jokea, kuten Reiniä ja sen sivujokia. Pitkän kasvukauden ansiosta saavat rypäleet paljon aurinkoa, ja valoisa kasvukausi lievittää myös ilmaston aiheuttamia rasituksia. Rypäleet kypsyvät hitaasti ja säilyttävät hedelmäisen happoisuutensa. Samalla niihin kehittyy luontaisia sokereita ja ne imevät mineraaleja maaperästä. Näin saksalaiset viinit saavat jäljittelemättömän raikkautensa sekä maku- ja tuoksuvivahteensa. Viileän ilmaston viineissä on yleensä vähemmän alkoholia ja enemmän hedelmäistä aromia, ja tästä syystä saksalaiset viinit ovatkin täydellisiä seuralaisia erilaisille aterioille.