Saksan Spätburgunder / Pinot Noir -viikko 23.–29.10.2023
Saksan Viinitiedotus järjestää lokakuun lopussa tänä vuonna neljättä kertaa Saksan Pinot Noir -viikon 19 suomalaisen ravintolan ja viinibaarin kanssa. Erityistarjontaa löytyy niin Tampereelta, Turusta, Helsingistä, Espoosta, Mikkelistä, Lappeenrannasta, Kotkasta kuin Kouvolastakin. Osallistuvat ravintolat löydät täältä:
Ota siis tilaisuudesta vaarin, suuntaa Saksan Pinot Noir -viikolle osallistuvaan ravintolaan ja nauti siellä sinua varten loihdituista herkuista ja ohjelmasta, kuten viinitastingeistä. Tamperelainen Ravitsemisliike Aisti itse asiassa aloittaakin Saksan Pinot Noir -viikon jo heti lokakuun alusta erikoismenullaan.
Viinitastingejä ja erikoisiltoja järjestävät ainakin
- tiistai 24.10.2023 Ravintola Kosmos, Helsinki (Wgt Franz Keller-tasting)
- keskiviikko 25.10.2023 Viinibaari Vinni, Tampere
- torstai 26.10.2023 VillaLilla, Espoo, shop.villalilla.fi, Spätburgunder-tasting Teemu Rinta-Männyn johdolla
- lauantai 28.10.2023 Murun Viinibaari, Helsinki
- perjantaina 27.10.2023 Ravintola Wolkoff, Lappeenranta, odotettu Riista-ilta
- sunnuntai 29.10.2023 Gastropub Tuulensuu, Tampere
Lisätietoja tastingeistä ravintoloiden omilta sivuilta sekä sosiaalisessa mediassa.
Pinot Noir, saksaksi Spätburgunder, istuu kuin nakutettu tämän päivän keittiöön ja on oiva kumppani syksyn upeille kotimaisille riista-aterioille. Voit toki myös juhlistaa pimeneviä syysiltoja kotoisasti laittamalla padat porisemaan ja yhdistelemällä siihen pienimuotoisen tastingin mieleisesi Saksan Pinot Noir -viineillä Alkon valikoimista.
Reseptipankkimme on kasvanut viime vuodesta. Pinot Noirille / Spätburgunderille sopivia reseptejä löytyy jo Peuraburgerista porsaanposkeen.
Osallistu tietovisaan
Testaa tietosi leikkimielisessä kilpailussamme. Kilpailu pyörii 19.9 – 29.10.2023. Kilpailun päävoittona on 100 euron lahjakortti kampanjaviikolle osallistuneeseen ravintolaan sekä 2 x 50 euron lahjakorttia.
Spätburgunder on yhtä kuin Saksan Pinot Noir
Saksa kuuluu nykyään laadukkaiden ja eleganttien punaviinien tuottajamaihin. Punaviinien osuus koko tuotannosta on noin kolmannes ja noin 11 600 hehtaarillaan Pinot Noir punaisista rypäleistä suostuin. Saksa on kolmanneksi suurin Pinot Noir -tuottajamaa Ranskan ja USA:n jälkeen.
Nykyiset makutrendit sekä skandinaavinen keittiö ovat kevyemmälle, elegantille Spätburgunderille loistavia kumppaneita. Enää ei välttämättä haluta vain tuhteja, tanniinisia punaviinejä, vaan modernin ja kevyemmän keittiön kumppaniksi suositaan usein myös kevyempiä viinejä. Esimerkiksi juuri riistalle Spätburgunder on oivallinen. Mikäli kaipaat vaihtelua ja uusia makuja, niin kokeile kokata aasialaisittain.
Spätburgunderilla on pitkät perinteet Saksan maaperällä, sillä sitä on viljelty Saksassa jo 800-luvulta lähtien, kiitos Kaarle III:n (eli Kaarle Paksun).
Rypälettä viljellään nykyään kaikilla Saksan 13 laatuviinialueella. Eri alueiden maaperät mahdollistavat omaperäisten, erilaisia makuvivahteita tarjoavien viinien tuotannon ja sitä kautta monipuolistetaan kansainvälistä pinot noir -tarjontaa.
Rypäleenä Pinot Noir on herkkä diiva, jota on vaativampi viljellä, koska se tarvitsee pidemmän kypsymisajan. Kypsyessään rypäle altistuu helposti eri sairauksille, sillä se on ohutkuorinen ja sen tertut ovat tiiviitä.
Rypäleen saksalainen nimi on itse asiassa varsin looginen, sillä Spät viittaa myöhäiseen korjuuseen ja Burgunder siihen, että rypäle on alkujaan Burgundista kotoisin.
Saksassa käytetyt rypäleet ovat kuitenkin omia mutaatioita. Rypäleen ”Pinot Noir ” -nimeä käytetään usein vientimarkkinoille suunnattaessa.
Lisätietoja:
Saksan Viinitiedotus
Monika Halén
puh. 040-595 5586
monika.halen@zaraband.fi
www.saksanviinitiedotus.fi
Somekanavat Suomessa:
FB, IG, YouTube, Twitter: @saksanviinit
Kampanjan aihetunnukset:
#saksanPNviikko2023 #saksanviinit #germanwine
Kampanjamateriaalia, kuvia ja bannereita: www.saksanviinitiedotus.fi/kuvapankki