Kategoriat
Arkisto

Saksan Pinot Noir -Viikko 25.10.–31.10.2021

Vivahteikas ja elegantti Pinot Noir sopii loistavasti kauden riista-aterioille.

Saksan Pinot Noir -viikolle osallistuu erityistarjonnallaan yhteensä 12 ravintolaa Tampereelta, Turusta, Helsingistä ja Lappeenrannasta. Kannattaa ehdottomasti käydä nauttimassa varta vasten sinulle suunniteltua menuta!

Myös kotona upea riista-ateria toimii loistavasti Alkosta ostetun Saksan Pinot Noirin kera.

Osallistu kuvakilpailuun ja voit voittaa 100 € tai 50 € lahjakortin valitsemaasi viikolla mukana olleeseen ravintolaan.

Pinot Noir, saksaksi Spätburgunder, istuu kuin nakutettu tämän päivän keittiöön ja on oiva kumppani syksyn upeille riista-aterioille. Nauti antimista Saksan Viinitiedotuksen järjestämälle Pinot Noir -viikolle osallistuvassa ravintolassa Helsingissä, Turussa tai Tampereella.

Tampereelta viikolle osallistuu maineikkaat ravintolat Näsinneula, Henriks, Sasor ja Aisti. Turusta ovat mukana elämykselliset Ludu, Kakolanruusu ja The Tasting Room. Helsingissä Pinot Noir -ateriaa viinien kera voi nauttia ihastuttavassa Zinnkellerissä, W30:ssa, Triplan Burger & Winessa sekä Vantaan Deluxe Burgerissa. Myös Lappeenrannan upean Wolkoffin listalta löytyy sorsaa Pinot Noirin kera jo hyvissä ajoin lokakuussa.

Tämän lisäksi voit kotona juhlistaa syksyä tarjoamalla ohjelmanumeroksi ja herkullisen riistapadan seuraksi pienimuotoisen tastingin mieleisesi Saksan Pinot Noir -viinejä Alkon tarjoamista vaihtoehdoista.

Osallistu kuvakilpailuun #saksanPN2021kilpailu

Kampanjaviikolla pyörii myös suosittu kuvakilpailu, jonka päävoittona on 100 euron lahjakortti kampanjaviikoille osallistuneeseen ravintolaan sekä 2 x 50 euron lahjakorttia. Kilpailuun voi osallistua instagramissa käyttämällä #saksanPN2021kilpailu -hashtagia. Kilpailun säännöt löytyvät saksanviinitiedotus.fi -sivuilta.

Spätburgunder on yhtä kuin Saksan Pinot Noir

Saksa kuuluu nykyään laadukkaiden ja eleganttien punaviinien tuottajamaihin. Punaviinien osuus koko tuotannosta on yli kolmannes ja 12 000 hehtaarillaan Pinot Noir on punaisista rypäleistä suostuin. Saksa on kolmanneksi suurin Pinot Noir -tuottajamaa Ranskan ja USA:n jälkeen.

Nykyiset makutrendit sekä skandinaavinen keittiö ovat kevyemmälle, elegantille Spätburgunderille otollisia. Enää ei välttämättä haluta vain tuhteja, tanniinisia punaviinejä, vaan modernin ja kevyemmän keittiön kumppaniksi suositaan usein myös kevyempiä viinejä. Esimerkiksi juuri riistalle Spätburgunder on oivallinen.

Spätburgunderilla on pitkät perinteet Saksan maaperällä, sillä sitä on viljelty Saksassa jo 800-luvulta lähtien kiitos Kaarle III:n eli Kaarle Paksun.

Rypälettä viljellään nykyään kaikilla Saksan 13 laatuviinialueella. Eri alueiden maaperät mahdollistavat omaperäisten, erilaisia makuvivahteita sekä -nautintoja tarjoavien viinien tuotannon ja sitä kautta monipuolistetaan kansainvälistä pinot noir -tarjontaa.

Rypäleenä Pinot Noir on herkkä diiva, ja sitä on vaativampi viljellä, koska se tarvitsee pidemmän kypsymisajan. Kypsyessään rypäle altistuu myös helposti eri sairauksille, sillä se on ohutkuorinen ja sen tertut ovat tiiviitä.

Rypäleen saksalainen nimi on itse asiassa varsin looginen, sillä Spät viittaa myöhäiseen korjuuseen ja Burgunder siihen, että rypäle on alkujaan Burgundista kotoisin. Saksassa käytetyt rypäleet ovat kuitenkin omia mutaatioita. Pinot Noir -nimeä käytetään usein vientimarkkinoille suunnattaessa.

Alan asiantuntijat pitävät saksalaisten viinien hinta-laatusuhdetta loistavana. Vuoden 2020 sato oli 8,5 miljoonaa hehtolitraa ja jälleen erittäin laadukas. Vastaavasti vuoden 2019 sato oli noin 8,3 miljoonaa hehtolitraa. Vuoden 2021 satoa korjataan parhaillaan ja lämmin, kaunis syksy povaa laadukasta satoa, sateisesta kesästä huolimatta.

Saksassa tuotetuista viineistä yli noin 33 % on punaviinejä. Punaviineistä suurin osa valmistetaan Pinot Noir -rypäleestä. Saksan koko viinintuotannosta noin 70 % on kuivia tai puolikuivia viinejä.

Lisätietoja: Saksan Viinitiedotus, Monika Halén, puh. 040-595 5586, monika.halen@zaraband.fi, www.saksanviinitiedotus.fi.

Lisätietoja kampanjasta:

www.saksanviinitiedotus.fi

facebook.com/saksanviinit

www.instagram.com/saksanviinit

twitter.com/saksanviinit

#saksanPNviikko2021

#saksanPN2021kilpailu

Kuvapankkiosoite:
https://www.saksanviinitiedotus.fi/kuvapankki