Saksan elegantin Pinot Noirin juhlaviikko saapuu jälleen herkkuineen.
Saksan Viinitiedotus järjestää lokakuun lopussa viidettä kertaa Saksan Pinot Noir -viikon yhdessä suomalaisten ravintoloiden kanssa. Viikolle osallistuvat ravintolat ja viinibaarit tarjoavat muun muassa riista-ajan herkkujaan kyseisen elegantin punaviinin pariksi. Viikon aikana on jälleen runsasta ja monipuolista tarjontaa.
Pöydät notkuvat jälleen herkkuja niin Helsingissä, Tampereella, Porissa, Mikkelissä, Kotkassa, Kouvolassa kuin Kuopiossakin.
Ota siis tilaisuudesta vaarin, suuntaa Saksan Pinot Noir -viikolle osallistuvaan ravintolaan ja nauti siellä sinua varten loihdituista herkuista ja ohjelmasta, kuten viinitastingeistä. Itse asiassa tamperelainen Ravitsemisliike Aisti aloittaakin Saksan Pinot Noir -viikon jo heti lokakuun alusta erikoismenullaan.
Lisätietoja viikon annista ravintoloiden omilta sivuilta sekä sosiaalisessa mediassa.
Mukana olevat 19 ravintolaa & viinibaaria paikkakunnittain:
Helsinki: Quartier Bistro & Bar, Moss Cocktail Bar, Murun Viinibaari, Dagmar Bistro & Winebar, Ravintola Zinnkeller, Penélope, Ravintola Oiva
Tampere: Gastropub Tuulensuu, Ravinteli Haarla, Ravitsemisliike Aisti, Beck’s Bar & Grill, Schnitzelhaus
Pori: Wine Time
Kotka: Ravintola Vausti ja Viinibaari Jolla
Kouvola: Hyvinsyöntipaikka Olé ja Ravintola Huvilla
Mikkeli: Bistro Holvi
Kuopio: Musta Lammas
Kokkaa kotona – riistaa ja Pinot Noiria
Nauti teemaviikosta ravintolassa tai kokkaa kotona ravintolatasoinen riista-ateria, joka toimii loistavasti Alkosta ostetun Saksalaisen Pinot Noirin kanssa, reseptejä löytyy reseptipankistamme.
Testaa viinitietosi
Osallistu myös tietovisaan ja voit voittaa 100 € tai 50 € ravintolalahjakortin. Lisätietoja seuraa myöhemmin.
Spätburgunder = Saksan Pinot Noir
Saksa kuuluu nykyään laadukkaiden ja eleganttien punaviinien tuottajamaihin. Punaviinien osuus koko tuotannosta on noin kolmannes ja noin 11 500 hehtaarillaan Pinot Noir punaisista rypäleistä suostuin. Saksa on kolmanneksi suurin Pinot Noir -tuottajamaa Ranskan ja USA:n jälkeen.
Nykyiset makutrendit sekä skandinaavinen keittiö ovat kevyemmälle, elegantille Spätburgunderille loistavia kumppaneita. Enää ei välttämättä haluta vain tuhteja, tanniinisia punaviinejä, vaan modernin ja kevyemmän keittiön kumppaniksi suositaan usein myös kevyempiä viinejä. Esimerkiksi juuri riistalle Spätburgunder on oivallinen. Mikäli kaipaat vaihtelua ja uusia makuja, niin kokeile kokata aasialaisittain.
Spätburgunderilla on pitkät perinteet Saksan maaperällä, sillä sitä on viljelty Saksassa jo 800-luvulta lähtien kiitos Kaarle III:n eli Kaarle Paksun.
Rypälettä viljellään nykyään kaikilla Saksan 13 laatuviinialueella. Eri alueiden maaperät mahdollistavat omaperäisten, erilaisia makuvivahteita sekä -nautintoja tarjoavien viinien tuotannon ja sitä kautta monipuolistetaan kansainvälistä pinot noir -tarjontaa.
Rypäleenä Pinot Noir on herkkä diiva, jota on vaativampi viljellä, koska se tarvitsee pidemmän kypsymisajan. Kypsyessään rypäle altistuu helposti eri sairauksille, sillä se on ohutkuorinen ja sen tertut ovat tiiviitä.
Rypäleen saksalainen nimi on itse asiassa varsin looginen, sillä Spät viittaa myöhäiseen korjuuseen ja Burgunder siihen, että rypäle on alkujaan Burgundista kotoisin. Saksassa käytetyt rypäleet ovat kuitenkin omia mutaatioita. Rypäleen ”Pinot Noir ” -nimeä käytetään usein vientimarkkinoille suunnattaessa.
Lisätietoja:
Saksan Viinitiedotus
Monika Halén
puh. 040-595 5586
monika.halen@zaraband.fi
www.saksanviinitiedotus.fi
Lisätietoja kampanjasta:
www.saksanviinitiedotus.fi
facebook.com/saksanviinit
Twitter ja Instagram: @saksanviinit
Kuvapankkiosoite:
https://www.saksanviinitiedotus.fi/kuvapankki